Amerika'nın Bağdat Büyükelçiliği Binası Protestolar Nedeniyle Boşaltıldı

Amerika'nın Bağdat Büyükelçiliği Binası Protestolar Nedeniyle Boşaltıldı

ABONE OL
12:03 - 31/12/2019 12:03
Amerika'nın Bağdat Büyükelçiliği Binası Protestolar Nedeniyle Boşaltıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Irak’ın başkenti Bağdat’taki Amerika Büyükelçilik binası boşaltıldı. Reuters Haber Ajansı’na konuşan Irak Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, güvenlik gerekçesiyle Amerika’nın Bağdat Büyükelçisi ve elçilik çalışanlarının binadan ayrıldıklarını sadece bazı güvenlik görevlilerinin binada kaldıklarını söyledi.

Binanın ana girişi önünde toplanan binlerce kişi protesto gösterisi düzenliyor. Göstericilerin binanın güvenlik duvarlarını aşmaya çalıştıkları belirtiliyor. Binanın girişine sprey boyalarla “Halk adına kapatılmıştır” yazılmış durumda. Binanın çevresindeki güvenlik kameralarının da tahrip edildiği ifade ediliyor. Göstericilerin Irak Hizbullahı ve Haşdi Şabi bayrakları taşıdıkları görülüyor

Göstericiler bina önünde Amerika bayraklarını yakıyorlar

Göstericiler, Amerika’nın Irak’ta son olarak düzenlediği hava saldırılarını protesto ediyorlar. Gösteriye katılanlar arasında İran destekli Ashab-ül Ehlül Hak örgütünün lideri Qais Khazali’nin de bulunduğu belirtiliyor.

Hizbullah Tugayları adlı İran destekli örgütün, Kerkük’teki bir askeri üssü hedef alması ve bir Amerikalı çalışanın saldırıda ölmesi üzerine Amerika Hava kuvvetleri bu örgüte ait Irak ve Suriye’deki kampları vurmuştu.

Irak Parlamentosu ve Irak’ın istifa eden Başbakanı Abdül Mehdi de yaptığı açıklamayla Amerika’nın hava operasyonunu eleştirmişti.

Operasyonda en az 25 kişi ölmüş 55 kişi de yaralanmıştı.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.