Amerika Vatandaşlarına Çin'e Gitmeyin Uyarısında Bulundu

Amerika Vatandaşlarına Çin'e Gitmeyin Uyarısında Bulundu

ABONE OL
13:05 - 31/01/2020 13:05
Amerika Vatandaşlarına Çin'e Gitmeyin Uyarısında Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerika, Dünya Sağlık Örgütü’nün yeni corona virüsü salgınıyla ilgili olarak uluslararası acil durum ilan etmesinin ardından vatandaşlarına Çin’e seyahat etmeme uyarısında bulundu.

Çin’de hastalık nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 213 olurken hastalığa yakalananların sayısı da 10 bine yaklaştı.

Amerika Dışişleri Bakanlığı yayınladığı açıklamada “İlk olarak Wuhan’da ortaya çıktığı tespit edilen yeni corona virüsü dolayısıyla Çin’e seyahat etmeyin” denildi. Bu uyarıyla birlikte Çin seyahat uyarısı açısından Aırak ve Afganistan’la aynı sınıfa yükselmiş oldu.

Benzer şekilde Japonya da vatandaşlarını acil bir durum olmadıkça Çin’e seyahat etmemeleri yönünde uyardı.

Çin’de resmi olarak kayıt altına alınan vaka sayısı 9692 olarak açıklanırken Çin dışında da 22 ülkede hastalık görüldü. Aralarında Amerika ve Almanya’nın da olduğu ülkelerde hastalığın insandan insana bulaştığı tespit edildi.

İtalya, Roma’daki iki Çinli turistte corona virüsüne rastlanmasının ardından Çin’le arasındaki tüm hava taşımacılığı trafiğini durdurduğunu açıkladı. Bununla birlikte aralarında Türk Hava Yolları’nın da bulunduğu çok sayıda havayolu şirketi Çin’in şehirlerine yaptıkları seferleri askıya aldı.

İngiltere, bugün Wuhan kentinden içinde 87’si İngiliz vatandaşı 110 Avrupalı vatandaşın bulunduğu bir uçağın tahliye için havalandığını duyurdu. Uçağın Londra’nın ardından İspanya’ya giderek diğer yolcuları da burada bırakacağı belirtildi.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.