Almanya’nın yeni devlet turizm sorumlusu Claudia Müller oldu

Almanya’nın yeni devlet turizm sorumlusu Claudia Müller oldu

ABONE OL
16:17 - 06/01/2022 16:17
Almanya’nın yeni devlet turizm sorumlusu Claudia Müller oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Federal Almanya parlamento seçimleri turizmin yönetiminde değişiklik getirdi. Federal Meclis milletvekili, Yeşiller partisi üyesi Claudia Müller görevi Thomas Bareiß’tan devraldı.

Yeşiller politikacısı Claudia Müller, federal hükümetin denizcilik ekonomisi ve turizminden sorumlu yeni koordinatörü olarak Almanya’nın turizminden sorumlu olarak göreve başladı.

Almanya’da turizm Bakanlığı olmadığı için bu pozisyon Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck’in bağlı olarak yürütülüyor.

Mart 2018’den Aralık 2021’e kadar Thomas Bareiß, Federal Ekonomik İşler ve Enerji Bakanı’nda Parlamento Devlet Sekreteri ve Federal Hükümetin Turizm ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerden Sorumlu Komiseri olarak görev yapmıştı.

Alman Yeşilller Partisi seyahat ve tatil sektöründe sürdürebilirlik konusunda taviz vermek istemiyor.

Federal Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan bir bildiride, bu görevle ilgili olarak “Federal Hükümet’in denizcilik ekonomisi ve turizm koordinatörü, hem yurtiçinde hem de yurtdışında Almanya’nın iç ve dış turizminin politika alanını temsil eder ve geliştirir“ diye açıklama yapıldı.

Federal Almanya Turizm Sorumlusu turizm endüstrisinin çıkarları için irtibat kişisi olarak iş, siyaset ve toplum arasında bir arayüz görevi yapacak.

Müller turizm sektöründe de çalışmıştı.

Evli ve iki çocuk sahibi olan Müller, 1981 yılında Rostock’ta doğdu.

Stralsund University of Applied Sciences’da uluslararası işletmecilik eğitimini tamamladı. 2000-2011 yılları arasında turizm sektöründe, 2004-2017 yılları arasında da kültür eğitimi sektöründe serbest olarak çalıştı. Resim: © Arne Jerschal

TOUREXPI tarafından geçilen Federal Almanya’nın yeni devlet turizm sorumlusu Claudia Müller oldu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Federal Almanya’nın yeni devlet turizm sorumlusu Claudia Müller oldu haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Federal Almanya’nın yeni devlet turizm sorumlusu Claudia Müller oldu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.