Almanya´nın turizm sektörü krizi aşmaya başladı

Almanya´nın turizm sektörü krizi aşmaya başladı

ABONE OL
10:26 - 04/10/2021 10:26
Almanya´nın turizm sektörü krizi aşmaya başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya´da tatil ve seyahatler için ek ürün sunan Holiday Extras adlı şirketin yaptığı bir araştırmaya göre özellikle havayolları şirketleri Eylül ayında yüksek bir rezervasyon artışını kaydetti.

Holiday Extras´ın elinde bulunduğu verilere göre rezervasyonlar Ağuştos 2021´de pandemiden önceki 2019 yılındaki aynı süreye göre sadece yüzde 45 civarında seyrederken, bu sayı Ekim 2021´de yüzde 60´a kadar çıktı. Holiday Extras, Ağustos´ta günde 1060 rezervasyon kaydederken bu sayı Eylül ayında günde 1400´e çıktı. 2019 Eylül ayında toplam rezervasyon sayısı 64 binken, bu sayı 2021 Eylül ayında 38 bini buldu.

Bu önemli artışın nedenlerini araştırırken Holiday Extras bol yağmurlu yaz aylarını en önemli neden saydı. Bunun en önemli göstergelerinden biri, rezervasyonların çogunluk „güneşli destinasyonlara“ yönelik olması.

Eylül ayında Holiday Extras´a göre en çok tercih edilen destinasyonların arasında Yunanistan öndedir. Aynı zamanda Dominikan Cumhuriyeti ve Curacao 2019 yılına göre bile artış gösterdi. Buna karşın Almanların eskiden en çok tercih ettikleri ülkeler – İspanya ve İtalya – çok düşük rezervasyon gördü.

Holiday Extras verilerine göre diğer ilginç bir değisiklik büyük havalimanlarının küçük yerel havalimanlarina göre önem kaybetmesi. Frankfurt ve Münih 2019 yılına göre hala eksi yüzde 57 ve eksi yüzde 55 gibi kayıplar yaşarken, Leipzig, Dresden ve Dortmund artıdalar. En büyük sürpriz, Almanya´nın güneyinde bulunan Memmingen Havalimanı´ndan geldi: Memmingen yüzde 116 artıyla Almanya´nın tatil çıkışı konusundaki beşinci en büyük havalimanı pozisyonuna geçti! Memmingen´i Hamburg (+ %53), Berlin (+ %31) ve Leipzig (+ % 80) takip ediyor. Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.