‘Almanya’nın öncü rol oynamasını bekliyoruz’

‘Almanya’nın öncü rol oynamasını bekliyoruz’

ABONE OL
12:17 - 24/01/2023 12:17
‘Almanya’nın öncü rol oynamasını bekliyoruz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da bir dizi temaslarda bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Köln ziyaretinden sonra Berlin’e gelerek Alman Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Susanne Baumann ile görüştü. Ardından Berlin’deki STK’larla bir araya geldi.

ALMANYA’DA SORUN DEVAM EDİYOR

Resmi görüşmelerin ardından Berlin Büyükelçiliği’nde STK temsilcileriyle de bir araya gelen Serim, vize konusunda yaşanan sorunlara dikkat çekerken, “Özellikle iş insanı ve öğrencilerin vize temininde yaşadığı sıkıntılarına çözüm beklentilerimizi muhataplarımıza ilettik” dedi. Vize sorunları konusunda bir örnek veren Serim, Almanya’da şubesi açılan bir Türk bankasının Almanya’ya atadığı genel müdürü için bile çalışma vizesini almakta zorluk çektiğini ifade etti. Korona salgınıyla birlikte vize işlemlerine genel anlamda bir sorun yaşandığını ifade eden Serim, diğer AB ülkelerinde sorunun büyük ölçüde çözüldüğünü ancak Almanya’da ise bunun hâlâ devam ettiğine dikkat çekti. Terörle mücadele konusunda Türkiye’nin müttefiklerinden daha fazla destek beklediğini ifade eden Serim, “Bu kapsamda tüm Avrupa’da olduğu gibi Almanya’daki misyonlarımıza terör örgütü iltisaklı çevrelerden yöneltilen tehditler konusunda iş birliği beklentimizi ve güvenlik tedbiri taleplerimizi de ilettik” dedi.

‘TÜRKİYE YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRİYOR’

Göç ve mülteci konusunun global çapta etkili olmaya devam ettiğini vurgulayan Serim, “İki ülke arasında göç konusundaki ilişkiler gerek AB gerek Almanya arasındaki bu konudaki iş birliğinin önemi büyüktür. Türkiye ile yapılan 18 Mart mutabakatının başarılı uygulanması sonucu Avrupa’ya yönelen mülteci akını yüzde 90 seviyelerinde azalmıştır. Bu mutabakatın güncellenmesi ve başarıyla sürdürülmesi önem arz etmektedir. Türkiye mutabakattan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getiriyor, bu bağlamda AB’nin de yükümlülüklerini yerine getirmesini bekliyor, Almanya’nın öncü rol oynamasını bekliyoruz” diye konuştu.
Serim Almanya’da yaşayan Türk toplumunun her iki ülke içinde zenginlik olduğunu ifade ederken, Türk toplumunun öz değerini yitirmeden, Alman toplumuna başarılı uyumunun devamı ve Almanya’daki varlığını huzur içinde sürdürmesinden yana olduklarını ve bunun için çabaladıklarını söyledi. Kaynak: Hürriyet/

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.