Almanya´daki bir çok turizm profesyoneli sektörü değiştirmeyi düşünüyor!

Almanya´daki bir çok turizm profesyoneli sektörü değiştirmeyi düşünüyor!

ABONE OL
19:41 - 12/02/2022 19:41
Almanya´daki bir çok turizm profesyoneli sektörü değiştirmeyi düşünüyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın tanınmış turizm yayın organı Reise vor9’un anketine göre, sektörden ayrılmak isteyenler arasında özelikle seyahat acenteleri ve tur operatörleri çalışanlarının oranı oldukça yüksek çıktı.

Birçok turizm profesyoneli yeni bir sektörde bir iş değişikliğine göz kırpıyor.

Ankete katılan tur operatörleri çalışanlarının yüzde 47’si, seyahat acentelerinde çalışan turizm profesyonellerinin ise neredeyse yarısı sektörü değiştirmeyi düşünüyor.

Otel endüstrisinde yüzde 40 ile bu oran biraz daha düşük çıksada turizmde genel trend yeni bir sektör arayışı olduğunu teyit ediyor.

Anket katılımcılarının yorumlarında da görüldüğü gibi çalışanların önünü görememesi ve yetersiz maaşlar karşısında büyük hayal kırıklığını yaşandığı ortaya çıktı.

Seyahat acentesi bölümünden bir katılımcı yaptığı yorumda “Şu anda sektörü değiştiriyorum ve muhtemelen gelecekte turizmle hiçbir ilgim olmayacak, turizm sektörü benim için yeterince krize dayanıklı değil. Gelecekte normal bir şekilde para kazanmak ve artık savaşmamak istiyorum. Turizme olan çok güçlü sektör sevgisi ne yazık ki öldü” dedi.

7 Şubat’ta başlayan çevrimiçi ankete 420 seyahat profesyoneli katıldı. Resim: © Reise vor9

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.