Almanya’da Cuma Namazları İptal

Almanya’da Cuma Namazları İptal

ABONE OL
22:51 - 13/03/2020 22:51
Almanya’da Cuma Namazları İptal
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da Federal Hükümet’in Corona virüsünden etkilenen şirketlere destek amacıyla bir acil durum fonu oluşturacağı açıklandı. Maliye Bakanı Olaf Scholz ve Ekonomi Bakanı Peter Altmeier’in fonun ayrıntıları üzerinde çalıştıkları ve “üretim kesintileri nedeniyle oluşabilecek nakit darboğazını aşmaya yardımcı olması için milyarlarca Euro” tutarında bir destek paketi hazırladıkları öğrenildi.

Merkel: “2008’den daha kötü bir kriz”

Frankfurt havalimanı

Söz konusu önlemler paketi kapsamında vergi yükümlülüklerinin ve borçlarının ertelenmesi de hedefleniyor. Ülkenin önde gelen ekonomistleri gelir vergisi, kurumlar vergisi ve satış vergisinin faizsiz olarak ertelemesini talep etmişti. Başbakan Angela Merkel virüsün Alman ekonomisine zararının 2008 sonrası yaşanan bankalar krizinden daha kötü olabileceğini, ancak krizin önlenmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını söylemişti.

Diyanet İşleri: “Cuma namazları kılınmayacak”

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği açıklaması

Öte yandan Almanya’daki camilerinen hemen hepsinde Corona virüsü nedeniyle cuma namazları kılınmayacağı haber verildi. Ülkedeki en büyük Müslüman kurumu olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Alman hükümetinin her türlü toplu faaliyetin iptal edilmesi yönündeki tavsiyesine uygun olarak, salgının olumsuz etkilerinden cemaatimizi korumak ve salgınla mücadeleye destek olmak maksadıyla, 13 Mart 2020 tarihinde DİTİB’e bağlı camilerimizde cuma namazı kılınmayacaktır” denildi. Başka cemaatların da benzer yönde karar aldığı açıklandı.

Almanya’da Perşembe akşam verilerine göre 2369 Corona virüsü vakasına rastlanıldı. Virüs nedeniyle biri Mısır’da olmak üzere şimdiye kadar beş Alman yaşamını yitirdi.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.