0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Alman Federal Meclisi, esrar kullanımı ve üretimini sınırlı miktarda yasallaştıran tarihi bir kararı onayladı.

Yasallaşma, 1 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacak. Yeni yasa, 18 yaş ve üzeri bireylerin kişisel kullanım için 25 grama kadar esrar taşımasına ve üç kenevir bitkisi yetiştirmesine olanak tanıyor. Hükümet, bu adımla karaborsayı daraltmayı ve gençleri korumayı amaçladığını açıklarken, muhalefet partileri yasanın uyuşturucu kullanımını teşvik edeceğini iddia ediyor.

Tartışmalı yasa, 407 ‘evet’ oyuna karşı, 226 ‘hayır’ oyu ile kabul edildi. Yasanın uygulanmasıyla birlikte, Almanya esrar politikasında yeni bir sayfa açmış olacak. Bu yasayla birlikte, kamusal alanlarda sabah 07:00 ile akşam 20:00 arasında esrar kullanımı yasaklanırken, okulların ve çocuk oyun alanlarının yakınlarında esrar içilmesi de yasak kapsamına alındı.

Almanya, esrar kullanımını serbest bırakan Avrupa’daki diğer ülkelere katılıyor.

Almanya’da Tarihi Karar: Nisan’da Esrar Serbest!

IPN INTERNATIONAL PRESS NEWS AGENCY® tarafından geçilen Almanya'da Tarihi Karar: Nisan'da Esrar Serbest! haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Almanya'da Tarihi Karar: Nisan'da Esrar Serbest! haberi web sayfamıza otomatik olarak youtube’dan geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.