Almanya’da Sağlık Çalışanlarının “Uyarı Grevi”nde 2.Dalga

Almanya’da Sağlık Çalışanlarının “Uyarı Grevi”nde 2.Dalga

ABONE OL
23:34 - 21/10/2020 23:34
Almanya’da Sağlık Çalışanlarının “Uyarı Grevi”nde 2.Dalga
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kamu Emekçileri Tüm Almanya Genelinde olduğu gibi, Hamburg’da da haklı taleplerini dile getirmek için tekrar 2.dalga “Uyarı Grevi” yaptı.

Hamburg’da toplu sözleşme görüşmeleri devam eden hastane çalışanları 22-23 ekimdeki görüşme öncesinde işveren üzerindeki baskıyı arttırmak için, 20 ekimde ikinci kez bir günlük uyarı grevi yaptılar.

Hastane ve kamu çalışanlarının hak arayışı ve greviyle dayanışma için, Hamburg Eyalet Meclisi göçmen kökenli SOL parti milletvekillerinden Mehmet Yıldız, Deniz Çelik ve DİDF Hamburg üyesi işçiler de katıldı.

Mitingin sunumunu Ver.di sendikası Hamburg eyaleti başkan yardımcısı Siggi Friess yaparken, Ver.di sendikası genel başkanı Frank Werneke ve Ver.di sendikası Hamburg eyaleti başkanı Berthold Bose de birer konuşma yaptılar.  4 kişiden oluşan “Tubeart” isimli müzik gurubu da söyledikleri parçalarla mitinge katılanları coşturdular.

Almanya’da Hükümet ile Verdi Sendikası arasında süren toplu iş sözleşme görüşmelerinin ikinci turunda anlaşma sağlanamayınca, kamu çalışanları, ücret artışı talebiyle yine ikinci kez birçok eyalette uyarı grevi yaptı.

Hamburg’da Sağlık Emekçilerinin Hak Arayışı Sürüyor!

Ver.di sendikasının çağrısıyla gerçekleşen uyarı grevine çok sayıda sağlık emekçisi katıldı.  Grevle ilgili kamu sendikası tarafından eş zamanlı olarak düzenlenen iki ayrı mitinge toplam 1500’ye yakın kişi katıldı.

Aralarında Asklepios, UKE’de çalışan sağlık emekçileri ve kreş çalışanlarının da olduğu 1000 kişi, Hamburg Eyalet meclisinin önündeki düzenlenen mitinge katılırken, 500 kişilik bir grupta, Gänsemarkt semtinde düzenlenen ikinci mitinge katılarak haklı taleplerini dile getirdiler.

Hamburg’da hastane çalışanları geçtiğimiz eylül ayının sonunda da bir günlük uyarı grevine çıkmışlardı. Ver.di sendikası uyarı grevi nedeniyle acil bölümündeki hastaların olumsuz etkilenmemesi için işverene özel bir teklif götürmüş ancak, işveren sendikayı zor duruma düşürmek amacıyla buna yanaşmamıştı. Hastane çalışanlarını kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri kentte değişik hastanelerde toplam 45 bin çalışanı yakından ilgilendiriyor.

VER.Dİ, ÇALIŞANLAR İÇİN EN AZ YÜZDE 4,8 ZAM TALEP EDİYOR

Hükümet ve sendika temsilcileri arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine, Birleşmiş Hizmet Sektörü Sendikası (Ver.di), grev çağrısı yapmıştı.

Almanya’da hükümet, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) sebep olduğu ekonomik krizin vergi gelirlerini baltaladığını ve özellikle belediyelerde kamu sektörü finansmanını sıkıntıya soktuğunu ifade ederken, sendikalar, özellikle sağlık alanında kamu sektörü çalışanlarının salgında çok önemli rol oynadığını, bunun ücret görüşmelerine yansıtılması gerektiğini savunuyor.

Ücret artışlarına yönelik üçüncü tur müzakereler, 22-23 Ekim’de yapılacak.

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.