Almanya’da personel bulmada yeni çözüm: ‘Haftada 4 gün’

Almanya’da personel bulmada yeni çözüm: ‘Haftada 4 gün’

ABONE OL
18:44 - 04/03/2022 18:44
Almanya’da personel bulmada yeni çözüm: ‘Haftada 4 gün’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

25hours otelleri ‘haftada dört gün çalış’ pilot projesini Nisan 2022’den itibaren Almanca konuşulan pazarlardaki 11 otelin tümünde ve yönetim şirketinin Hamburg ofisinde uygulamaya başlıyor.

Kasım 2021 ile Şubat 2022 tarihleri arasında bu pilot projenin parçası olarak çalışanlar yeni çalışma süresi modelini test etti. Şirket yetkilileri “ekibimizin neredeyse yüzde 80’ine bu yenilikçi konsepte katılmaları ve daha dengeli ve üretken meslektaşları görmeleri için ilham verebildik” dedi.

Bir işveren açısından bakıldığında, Hamburg’daki başvuru sayısının testin ilk birkaç haftasında önceki aylara göre iki yüz kat arttığı söylenebilir. “Bu nedenle, Almanya, Avusturya ve İsviçre’deki otellerimizde mevcut ve gelecekteki meslektaşlarımıza ‘Haftada 4 gün’ çalışma imkanını sunmayı dört gözle bekliyoruz.”

Tüm çalışanlar yeni 4 günlük veya klasik 5 günlük model arasında seçim yapabilecektir.

Yeni çalışma süresi modelini tercih edenler haftada dört gün, günde dokuz saat olarak serviste, resepsiyonda veya mutfakta vardiyalı olarak çalışacaktır. Üç gün garantili olarak izinlidir. Sözleşmeye bağlı olarak haftalık çalışma süresi ile aradaki fark fazla mesai tazminatı olarak değerlendirilecektir. İlgilenenler, yeni süreci beğenip beğenmediklerini üç aylık bir test aşamasında deneyebilir ve ardından gerekirse 25 saate göre eski modele dönebilir.

Kişisel girişimin başarılı olması durumunda, bu çalışan için nihayet haftada 4 gün çalışma süresi iş sözleşmesine yazılacaktır.

Kathrin Gollubits, “Viyana, Zürih ve Alman şirketlerindeki 700’den fazla çalışanımıza kişisel iş-yaşam dengelerini kendileri şekillendirme ve buna göre iyileştirme fırsatı verebileceğimiz için çok mutluyum” diyor ve “haftada 4 gün çalışma konseptinin çalışanların bir ihtiyacını karşıladığını ve bu bize yeni yetenek ararken bize daha iyi şans ve imkan veriyor ve ayrıca 25hours’un bir otel markası ve yenilikçi işveren olarak konumlandırılmasının altını çiziyor.”

25hours Hotels’de Marka Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bruno Marti şunları ekliyor: “Tutarlı bir marka deneyimi sadece mükemmel bir ürün ve çarpıcı bir iletişim değil, aynı zamanda bir işveren olarak bir tutum da içerir. İyi konukseverlik öncelikle motive olmuş insanlara bağlıdır. Modern çalışma saatleri modellerini diğer lokasyonlarımızda da uygulamaya çalışıyoruz.”  Resim: © 25hours Hotels

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.