Almanya'da Nargile Kafe ve Bakkal Dükkanına Silahlı Saldırı

Almanya'da Nargile Kafe ve Bakkal Dükkanına Silahlı Saldırı

ABONE OL
11:46 - 20/02/2020 11:46
Almanya'da Nargile Kafe ve Bakkal Dükkanına Silahlı Saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Frankfurt şehri yakınlarındaki Hanau kasabasında silahlı bir saldırgan en az 9 kişiyi öldürdü. Silahlı saldırganın bir nargile kafe ve bir bakkal dükkanını hedef aldığı belirtiliyor. Bakkal dükkanının bir Türk vatandaşına ait olduğu nargile kafenin de Türklerin ve Arapların yoğun olarak gittikleri bir kafe olduğu biliniyor.

Aynı kasabada bir evde de bir kişinin cesedinin bulunduğu bilgisi polis tarafından paylaşıldı. Polis bu cesedin saldırıyı düzenleyen kişiye ait olabileceğini saldırganın olay yerinden kaçtıktan sonra evine gidip intihar ettiğinin düşünüldüğünü ifade ediyor. Olayda biri ağır en az 6 kişi de yaralandı.

Alman Bild gazetesi saldırganın Alman vatandaşı olduğunu ve aracında mermi, şarjörler ve av silahları ruhsatının bulunduğunu öne sürdü. Saldırganın ayrıca intiharından önce saldırıya ilişkin bir video mesaj bıraktığı da iddia ediliyor.

Federal hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Twitter hesabından saldırı sonrası bir açıklama yaptı ve “Hanau’nun ortasında yaşayan bu korkunç olayda yaşamını yitirenlerin ailelerine derinden başsağlığı diliyoruz. Umudumuz yaralananların bir an önce sağlıklarına kavuşabilmeleri” dedi.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.