*** Almanya’da Müslümanların sayısı arttı

*** Almanya’da Müslümanların sayısı arttı

ABONE OL
19:07 - 24/06/2009 19:07
*** Almanya’da Müslümanların sayısı arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Almanya’da Müslümanların sayısı arttı

Almanya’da yapılan bir araştırma, ülkede tahmin edilenden daha fazla Müslüman’ın yaşadığını ortaya koydu

Merkezi Nürnberg kentinde bulunan Göç ve Uyum Dairesinin araştırmasına göre, şimdiye kadar Almanya’da 3 ila 3,8 milyon arasında Müslüman’ın yaşadığı sanılırken, artık bu sayının 3,8 ila 4,3 milyon arasında olduğu tahmin ediliyor.

Araştırma raporunda, Almanya’da yaşayan Müslümanların 2,5 milyonunun Türk kökenli olduğu ifade edildi.

Müslümanların topluma tahmin edildiğinden daha iyi uyum sağladıkları kaydedilen raporda, Almanya’da doğan ikinci kuşak göçmenlerin işçi olarak gelen ebeveynlerine göre daha çok uyum sağladıkları belirtildi.

Rapora göre, yine de Müslümanlar, diğer dini gruplara göre uyum konusunda daha zayıf kalıyor.

Müslümanların yarısından çoğunun Alman derneklerine üye oldukları, yüzde 45’inin Alman pasaportu taşıdıkları da belirlendi.

Almanya’daki Müslümanların üçte birinden fazlası kendilerini "çok inançlı", yarısı "inançlı" olarak tarif ederken, yüzde 13,6’sı kendisini inançlı saymadığını veya inancı olmadığını söyledi.

Müslüman derneklerinin kendilerini temsil ettiğini söyleyenlerin oranı azınlıkta kalırken, dini etkinliklere gittiklerini söyleyenlerin oranı üçte bir olarak belirlendi. Okullarda din dersi verilmesini isteyenlerin oranı ise yüzde 76 olarak ortaya çıktı.

Almanya’daki Müslüman kadınların yüzde 70’i baş örtüsü takmıyor. Bu konuda birinci kuşak ile ikinci kuşak arasında farkın çok az olduğu görüldü.

(A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.