Almanya´da Mayıs´tan itibaren iflaslar mı başlayacak?

Almanya´da Mayıs´tan itibaren iflaslar mı başlayacak?

ABONE OL
11:17 - 03/05/2021 11:17
Almanya´da Mayıs´tan itibaren iflaslar mı başlayacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Şimdiye kadar verilen yardımlar boşa mı gitmiş olacak?

Normalde Almanya´da belli şartlarda iflas isteme zorunluluğu var. Bu zorunluluk pandemiden dolayı geçici olarak ötelendi. 1 Mayıs´tan itibaren bu zorunluluk yeniden geçerli oldu. Alman Seyahat Birliği DRV, siyasetçilerden onu yeniden ötelenmesini istedi, yoksa şimdiye kadar verilen yardımlar boşa gitmiş olacak.

Bu konuda açıklama yapan Alman Seyahat Birliği DRV başkanı Norbert Fiebig, şöyle konuştu:

„Zaman azalıyor ve siyasetçilerin acil bir şekilde önlem almaları lazım. Federal Hükümet´in hemen iflas isteme zorunluluğu muafiyetini uzatmalı. Turizm sektöründeki birçok şirket, hala verilecek finansal yardımların gelmesini bekliyor. Hükümet iflas muafiyetinin süresini hemen uzatmazsa, şimdiye kadar verilmiş yardımlar da boşa gitmiş olacak.”

Sözlerine devam eden Fiebig, şunları da kaydetti:

„Turizm sektöründeki şirketlerin aylardan beri hükümete uygulanabilir konseptler sunduğu halde hiç olumlu perspektiflere sahip değil. Turizmdeki işlerin tam olarak yeniden başlamasına daha epey bir zaman geçmesi gerektiği her geçen gün daha belli oluyor. Oysa vatandaşlar bir an önce tatile veya iş seyahatine çıkmak istiyor. Hükümet artık çözün bulmalı.“ (Tourexpi)Resim: DRV

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.