“Almanya’da lobi oluşturursak daha fazla söz sahibi oluruz”

“Almanya’da lobi oluşturursak daha fazla söz sahibi oluruz”

ABONE OL
21:14 - 20/04/2022 21:14
“Almanya’da lobi oluşturursak daha fazla söz sahibi oluruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Nürnberg şubesi tarafından iftar programı düzenledi.

Davete Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Eğitim Ataşesi Dr. Mune Çelik, Din Hizmetler Ataşesi Fuad Gökçebay, Münih Başkonsolosluğu Ticari Ataşesi Ali Bayraktar, Nürnberg Belediye Meclis üyeleri Cengiz Şahin ve Ümit Sormaz, Müsiad Yurtdışı Teşkilatlanma Komisyon Başkanı Hıfsı Soydemir,Müsiad Avrupa Dönem Başkanımız Bahattin Yılmaz, Müsiad Eski Dönem Avrupa Koordinatörü Burhan Sağlam, Müsiad Avrupa Ticaret ve ihracatı Geliştirme Başkanı Emin Argit, Nürnberg Belediye Meclis Üyeleri Cengiz Şahin ve Ümit Sormaz, Merkez bankası Frankfurt Temsilcisi Yavuz Yeter, KT Bank Münih Temsilcisi Ahmet Kalyon, DITIB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Başkanı Uğur Cankurt, DİTİB Nürnberg Başkanı Hasan Arslan, Fürth DİTİB Başkanı Refet Avcı, Nürnberg Uyum Meclis balkanı İlhan Postaloğlu, Objektif Kültür Merkezi Başkanı Meryem Tura, UID Kuzey Bavyera Bölge Başkanı Yılmaz Deliduman, TİM Dernek Başkanı Kamile Erdemir, AKP İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Elif Başgöze, Saadet Nürnberg Bölge Başkanı Musa Tamer, IGMG Kuzey Bavyera Bölge Başkanı ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

‘RAMAZAN SEVGİDİR, SAMİMİYETDİR, PAYLAŞIMDIR’

Din Hizmetleri Ataşesi Fuad Gökçebay’ın açılış ezanını okuduğu ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programın açılış konuşmasını Müsiad Nürnberg/Kuzey Bavyera Başkanı Haluk Dokur yaptı: “Ramazan sevgidir, samimiyettir, paylaşımdır. İnsanlar arasında dayanışma ruhunun, yardımlaşmanın ve kalp birliğinin perçinleşmesine vesile olur. Sahip olduğumuz nimetlere şükretmemizi ve bu nimetlere sahip olamayan ihtiyaç sahiplerini kendimizden önce düşünmemiz gerektiğini bizlere anımsatan, İslam’ın merhametini hakkaniyetini ve ibadetini bilgi ve erdemle bütünleşmiş ahlakını, tüm insanlığa anlatan bir aydır.”

‘YENİ VİZYONUMUZ DEĞER ÜRETMEK’

Dokur, “MÜSİAD’da Genel Başkan değişimiyle birlikte, MÜSİAD’ın erdem anlayışı üzerine kurulmuş olan istihdam ve üretim anlayışının üzerinde kendisini konumlandıran yeni bir vizyonu belirledik. Yeni vizyonumuz, doğduğu ve doyduğu topraklar için değer üreten, eğitimi önceleyen, bölgesel ekonomiye yön verebilen, çevik ve benzersiz bir cazibe merkezi olmaktır. Birlik, beraberlik ve dayanış içinde güçlerimizi birleştirir lobi oluşturursak Alman makamları tarafından daha dikkate alınırız” ifadelerini kullandı.

‘PANDEMİ SONRASU YENİ DÜZENE ALIŞMALIYIZ’

Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz‚” Pandeminin, insan yaşamını büyük köklü değişime uğrattığını belirtti. Pandemi sonrası yeniliklere, yeni düzene karşı hazırlıklı olmalıyız. Yapılan işler büyük ölçüde dijital ortamdan halledilecektir dedi. Deniz ‘Türk Toplumu olarak geleceğe umutla adım atmaya yönelik beklentilerimiz boşa çıkmaz dedi. İslam dininin sevgi, saygı güzel ahlak ve ibadete dayandığını da sözlerine ekleyen Deniz, güzel ahlakın en fazla idrak edildiği ve fazlasıyla yaşandığı ayın ramazan ayıdır diyerek Ramazan ayının önemini vurguladı.

‘KOCAMAN BİR ÇINAR OLDU’

MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Komisyon Başkanın Hıfsı Soydemir ise “Rahmet ve bereket Ramazan için bir araya geldik. Ramazan’ın feyzinin ve bereketinin milletimiz, ülkemiz ve tüm İslam alemi ve tüm insanlığın üzerinde olmasını diliyorum. MÜSİAD’da 7 ay önce bir bayrak değişimi yaşandı ve Genel Başkanımız Mahmut Asmalı liderliğinde yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte şubelerimiz çalışmalarını hızlandırdı. MÜSİAD, 32 sene önce davasına inanan 12 genç iş insanın birlikteliğiyle kuruldu ve bugün 74 tane ülkesinde ve 81 yurt dışında olmak üzere 165 noktaya gelmiş, 12 bin 400 üyesi bulunan 60 bin işletmesiyle kocaman bir çınar olmuştur” dedi.

ha-ber.com/İlhan Baba/Nürnberg

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.