Almanya’da fiyat artışları sürecek: Enflasyonda 40 yılın rekoru

Almanya’da fiyat artışları sürecek: Enflasyonda 40 yılın rekoru

ABONE OL
22:17 - 30/03/2022 22:17
Almanya’da fiyat artışları sürecek: Enflasyonda 40 yılın rekoru
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Oktan Erdikmen tarafından geçilen Almanya’da fiyat artışları sürecek: Enflasyonda 40 yılın rekoru – 30 Mart 2022 Oktan Erdikmen haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Almanya’da fiyat artışları sürecek: Enflasyonda 40 yılın rekoru – 30 Mart 2022 Oktan Erdikmen haberi web sayfamıza otomatik olarak youtube’dan geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Mert

    ”BİZ İSE ALLAH’IN BİZE VERDİĞİ NİMETİNİ KATLEDİYORUZ”
    ‘’TÜRKİYE TOPRAKLARI’’ Avrupanın çöplüğü olduk, Muğla’da Zeytin katliamı başladı AKP hükümeti iktidarında.
    Allah’ın belasın AKP ile bu milletin başına sağanak sağanak yağmaktadır.
    Zira Rabbim şöyle der; ‘’Başınıza gelen her musibet kendi yapıp ettikleriniz yüzündendir; kaldı ki Allah birçoğunu da bağışlar.’’ (Şura suresi 30)
    Allah bizleri ikaz etmeye şöyle devam eder; ’’İnsanların kendi elleriyle yapıp ettikleri yüzünden karada ve denizde düzen bozuldu; böylece Allah -dönüş yapsınlar diye- işlediklerinin bir kısmını onlara tattırıyor.’’ (Rûm Suresi 41)

    Ve Rabbim şöyle devam eder ve bize ne güzelde ÖĞÜT verir.
    (Bakara 204-206) da ise şöyle der; ’’İnsanlardan öylesi vardır ki dünya hayatı konusundaki sözleri senin hoşuna gider; o, hasımların en yamanı olduğu halde kalbinde olana Allah’ı şahit de tutar.’’(Bakara 204)
    ’’Hâkimiyeti ele aldığında ise ülkede bozgunculuk çıkarıp ürünleri ve nesilleri yok etmeye çalışır. Allah bozgunculuğu sevmez.’’ (Bakara 205)
    ’’Ona, “Allah’tan kork!” dense gururu kendisini günaha sürükler. Ona cehennem yeter! Orası ne kötü bir yataktır!’’(Bakara 206)

    Ancak, Rabbim birde iyi kulları için şu kelamı etmişki onlar için şöyle der;
    ’’İnsanlardan öylesi de vardır ki, kendisini Allah’ın hoşnutluğunu kazanmaya adamıştır. Allah, kullarına çok şefkatlidir’’der. (Bakara 207)

    Kaldıki Allah ZEYTİN için Yeminle başlayarak şöyle der;
    Yemin olsun incire ve zeytine;
    Sînâ dağına;
    Ve şu güvenli beldeye!
    Şüphesiz biz insanı en güzel biçimde yaratmışızdır.
    Sonra onu aşağıların aşağısına indirdik.
    Ancak iman edip dünya ve âhiret için yararlı işler yapanlar başka; onlar için kesintisiz bir ödül vardır.
    Artık bu kanıtlardan sonra (ey insan!) sana dini inkâr ettiren şey nedir?
    Allah hüküm verenlerin en âdili değil midir? (Tin suresi 1-8)
    Yüce Allah kendisinin ilim, sanat ve kudret sıfatlarını gösteren dört önemli varlığa yani insanın maddi gıdalarından olan incire, zeytine, manevi gıdası olan vahyin indiği Sina dağına ve “emin belde”ye (Mekke), insanların muhtaç oldukları maddi ve manevi ikramların mükemmel örneklerine yemin ederek insanı en güzel biçimde yarattığını, hem bedenen hem de ruhen yükümlülük alabilecek yeteneklerle donattığını ifade buyurmuştur (insanın seçkin yaratılışı ve üstünlüğü hakkında ayrıca bk. İsrâ 17/70).
    Allah biz kullarını uyarmaya devam ediyor şöyle diyor;
    ’’Yeryüzünde bulunanların çoğu, kendilerine uyarsan, seni Allah yolundan saptırırlar. Çünkü onlar zandan başka bir şeye tâbi olmuyorlar ve temelsiz bir tahminden başka bir şeye de dayanmıyorlar.’’(En’âm Suresi 116)

    Rabbim aynen şöyle devam ediyor ve diyor ki;
    ’’Bunun gibi biz, her ülkede suçlu ve günahkârların elebaşılarına, orada entrika peşinde koşma imkânı vermişizdir. Ama onlar farkında olmadan yalnız kendilerini aldatırlar.’’
    (En’âm Suresi 123)

    Yanıtla
    +0
    -0