Almanya’da Corona’yla Mücadeleye 1 Milyar Euro Ek Bütçe

Almanya’da Corona’yla Mücadeleye 1 Milyar Euro Ek Bütçe

ABONE OL
22:02 - 10/03/2020 22:02
Almanya’da Corona’yla Mücadeleye 1 Milyar Euro Ek Bütçe
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da Federal Hükümet, Corona virüsüne karşı mücadele için acil olarak 1 milyar Euro ek bütçe ayrıldığını açıkladı.

Koalisyon partilerinden Hıristiyan Birlik’in (CDU/CSU) sözcülerinden Ralph Brinkhaus, söz konusu paranın virüse karşı ilaç ve aşı geliştirmeyi hedefleyen bilim kurumlarına aktarılacağını söyledi.

Sözcü, Sağlık Bakanlığı ve konuyla ilgili tüm kurumlara ek yardım yapılacağını belirtti ve hükümetin Corona virüsü salgınının ekonomiye etkilerine karşı koymak için de tedbirler paketini gündeme alabileceğini belirtti.

Bu arada Başbakan Angela Merkel’in partisi CDU’nun kapalı kapılar ardında yapılan bir kriz toplantısında Corona virüsünün Almanya’da yaşayanların yüzde 60’ını ‘doğrudan veya dolaylı olarak’ etkileyebileceği ihtimaline göre değerlendirmeler yapıldığını ve tüm önlemlerin buna göre alındığını söylediği öğrenildi.

Merkel’in konuşmasında “Virüse karşı mücadele için zaman kazanmamız, hastalananların sayısını kontrol altına almamız gerekiyor. Bu yüzden kitlesel etkinliklerin iptaline kamuoyunun anlayış göstereceğini düşünüyorum” dediği yönünde haber alındı.

Öte yandan Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) Corona virüsünün Alman ekonomisinde resesyonu tetikleyeceği uyarısında bulundu. Ifo’dan yayınlanan bildiride, Corona virüsü nedeniyle dünya ekonomisinin ekonomik krizin eşiğinde olduğu, bu krizin 2008’deki finansal krizle benzerlikler taşıdığı ve ülke ekonomisinde resesyona neden olacağını belirtildi.

Bu arada Almanya’nın Bavyera ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerinde Corona virüsü salgını nedeniyle 1000 kişiden fazla katılımcısı olan tüm etkinlikler yasaklandı. Buna göre dünyanın en önemli futbol ligleri arasında yer alan Bundesliga liginde bazı maçlar seyircisiz oynanacak.

Tüm spor müsabakalarının yanı sıra, konserleri de içeren iptallerin ne zamana kadar süreceği konusunda bir açıklama yapılmadı. Başkent Berlin’deyse dünyaca ünlü Berlin Filarmoni Salonu da dahil olmak üzere kentteki belediyeye ait tüm konser ve tiyatro salonlarındaki etkinlikler iptal edildi.

Almanya’da şimdiye kadar 1339 Corona virüsü vakası tespit edildi. Virüs nedeniyle biri Mısır’da olmak üzere şimdiye kadar üç Alman yaşamını yitirdi. Ölenlerin 59, 78 ve 89 yaşlarında olduğu açıklandı.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.