Almanya Vaka Sayısında Güney Kore ve Fransa’yı Geride Bıraktı

Almanya Vaka Sayısında Güney Kore ve Fransa’yı Geride Bıraktı

ABONE OL
21:37 - 18/03/2020 21:37
Almanya Vaka Sayısında Güney Kore ve Fransa’yı Geride Bıraktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya 10 bin 69 Corona virüsü vakasıyla Güney Kore ve Fransa’yı geride bırakarak Çin, İtalya, İran ve İspanya’nın ardından beşinci sıraya yükseldi. Ülkede sadece son 24 saat içerisinde1600 kişi daha virüse yakalandı, yaşamını yitirenlerin sayısıysa 26.

Almanya’nın en önemli tıbbi araştırmalar merkezi olan Robert Koch Enstitüsü Başkanı Prof. Lothar Wieler, vatandaşları Corona virüsü tehlikesine karşı korunma talimatlarına çok sıkı biçimde uymaya çağırdı, aksi halde bir iki ay içinde hasta sayısının 10 milyona ulaşacağı uyarısında bulundu. “Biz daha bu salgının başındayız” diyen bilimadamı, “Virüsün etkisi, daha çok haftalar ve aylar sürebilir. 2 yıl da sürebilir, halkın büyük çoğunluğu bu salgını atlatıncaya kadar. Eğer talimat ve tedbirlere uyulmazsa, 2 veya 3 ay içinde hasta sayısı 10 milyona çıkar” şeklinde konuştu.

Almanya’da alışveriş mağazalarının bulunduğu caddeler bomboş. Bugünden geçerli olmak üzere alınan kararla ülke genelinde tüm mağazalar ve AVM’ler, eğlence ve hayvan parkları, disko, müze, galeri, tiyatro, oyun salonu, fuar ve fitness salonları gibi işletmeler kapatılmış durumda. Sadece gıda marketleri, eczane, benzin istasyonu, banka, pazar yeri ve kargo gibi hayati işletmeler açık tutuluyor. Restoranlar saat 18:00’e kadar açık, ancak masa aralarının 1,5 metre olması gerekiyor. Yaklaşan Paskalya Bayramı nedeniyle tatil planı yapanlar da hayal kırıklığı yaşıyor. Turizm şirketleri çalışmalarına ara verdi. Hal böyle olunca da tatil için planlar iptal edildi. Almanya’da şu sıralar otellerin barınma olanaklarından sadece acil durumdakiler faydalanabiliyor; turistlere hizmet sunulmuyor.

Türkiye’den gelen uçaklar da kontrol ediliyor

AB’nin dün aldığı karar sonucu Almanya’daki tüm havaalanlarında kontrollere başlandı. Yolculara uçaktan inmeden yapılan kontrollerle kimin ülkeye girip kimin girmeyeceği belirleniyor. AB liderleri dün yaptıkları telekonferans zirvesinde AB’ye 30 gün geçerli olacak giriş yasağı kararı almıştı. Bu nedenle Türkiye’den gelen uçaklar da kontrol ediliyor. Bugün sadece Frankfurt’ta 100 uçağın kontrol edildiği belirtildi. Frankfurt Avrupa’nın en büyük havalimanlarından biri.

Öte yandan gözler Başbakan Angela Merkel’e çevrildi. Merkel 15 yıllık başbakanlık sürecinde ilk kez bu akşam Alman kamuoyuna yönelik bir konuşma yapacak ve halka seslenecek.

CureVac: ‘‘Aşı sonbaharda piyasaya sürülebilir’’

Bu arada CureVac şirketinden yapılan açıklamada, Corona virüsü aşısının sonbahar aylarında piyasaya sürebileceği belirtildi. CureVac şirketininin hisselerinin yüzde 80’ini elinde bulunduran Dietmar Hopp, “İlkbaharda klinik testlere başlayabiliriz. Bu gidişle sonbaharda aşıyı piyasaya sürecek durumda oluruz” dedi. Corona virüsüne karşı aşının geliştirilmesinde önemli oranda ilerleme kaydettiklerini ifade eden Hopp, “Aşı hasta olanlara faydalı olmayacak. Ancak virüsü kapmamış ve sağlıklı olanları virüse yakalanmaktan koruyacak” şeklinde konuştu. Uzmanlar Corona virüsünün gelecek sonbaharda daha da güçlenerek etkisini sürdüreceğini tahmin ediyor. CureVac şirketi, aşı konusunda Almanya’nın önde gelen markalarından biri. Geçen hafta sonunda medyada çıkan haberlerde, şirketinin Corona virüsüne karşı bir ilaç veya aşı bulunmasında son aşamaya geldiği, Başkan Donald Trump’ın Beyaz Saray’da masaya oturup, üretilecek ilaç veya aşının sadece ABD’nin tekelinde olması için yüksek miktarda para teklif ettiği iddia edilmişti. Habere Almanya’da farklı kesimlerden yoğun tepki gelirken, Federal Sağlık Bakanlığı, söz konusu ilaç veya aşının Almanya ve Avrupa’da üretilmesi için her türlü imkanın kullanılacağını açıkladı ve şirkete 80 milyon euro maddi destek sözü verdi.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.