Almanya, Türkiye ile yapılan corona virüs anlaşmasını kaldırdı

Almanya, Türkiye ile yapılan corona virüs anlaşmasını kaldırdı

ABONE OL
23:02 - 06/11/2020 23:02
Almanya, Türkiye ile yapılan corona virüs anlaşmasını kaldırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya; Türkiye, İtalya ve İsveç’in tamamını, Portekiz, Danimarka, Avusturya, Yunanistan ile birçok ülkeyi kısmen risk bölgesi ilan etti. İzmir, Antalya, Aydın ve Muğla’ya verilen izin kaldırılırken Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından “Türkiye, hastalık semptomu göstermeyen ama corona pozitif olanları, coronalı olarak saymıyor. Bu nedenle, Türkiye ile yapılan anlaşma kaldırıldı” açıklaması yapıldı.

Sözcü gazetesinden Ali Gülen`in haberine göre Almanya, 9 Kasım Pazartesi gününden itibaren bütün Türkiye’nin ‘COVID-19 risk bölgesi’ ilan edildiğini açıkladı. Daha önce risk bölgesi olmaktan çıkarılan Antalya, İzmir, Aydın ve Muğla da risk bölgesi kapsamına alınırken Türkiye ile birlikte günlük vaka sayısı 40 bine yaklaşan İtalya, İsveç, Portekiz’in bir bölümü, Danimarka (Grönland ve Faroe Adaları hariç), Yunanistan’ın kuzeyi ve Atina, Estonya, Letonya, Litvanya ile Norveç’in bir bölümü de risk bölgesi ilan edildi.

“VİRÜS TAŞIYANI SAYMIYORLAR”

Alman Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Türkiye, hastalık semptomu göstermeyen ama corona pozitif olanları, coronalı olarak saymıyor. Bu nedenle, Türkiye ile yapılan anlaşma kaldırıldı ve dört il de bütün ülkeyle birlikte risk bölgesi ilan edildi“ denildi. Bakanlığın açıklamasında mecbur kalınmadıkça Türkiye’ye gidilmemesi ve turistik ziyaretlerin yapılmaması istendi.

TEST YAPTIRMAYANLARA 14 GÜN KARANTİNA

Risk bölgesi olan ülkelere gidenlerin orada hastalanması ya da COVID-19 nedeniyle virüs kapmasının kişinin kendi sorumluluğunda olduğu ve sağlık masraflarının karşılanmayacağı aktarıldı.

Ayrıca risk bölgesine gidenlerin dönmeden önce mutlaka negatif test sonucu ibraz etmek zorunda olduğu ve Almanya’ya dönünce de 5 gün içinde yeniden test yaptırması gerektiği duyuruldu. Döndükten sonra test yaptırmayanların ise 14 gün karantinada kalacağı öğrenildi.

SINIR KAPANDI

Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye ile ilgili uyarı sayfası da yenilenirken test ve karantina kurallarına uyulması gerektiği vurgulandı.

BİRÇOK ÜLKE RİSK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Almanya; Türkiye’nin yanı sıra İtalya ve İsveç’in tamamını, Portekiz, Danimarka, Avusturya, Yunanistan ile birçok ülkeyi de kısmen risk bölgesi ilan etti.

Risk bölgesi ilan edilen yerlere gitmek isteyenlerin karantina, kendi sağlık masrafını karşılama, çift test ve diğer sağlık kurallarına uyma zorunlulukları olduğu hatırlatılırken risk bölgesi ilan edilen ülkeler için bilet satın alanların söz konusu kararın ardından ücret iadesi talep edebileceği duyuruldu.(Kaynak: sözcü)

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.