Almanya halen ne zaman tatile gidebileceklerini tartışıyor

Almanya halen ne zaman tatile gidebileceklerini tartışıyor

ABONE OL
11:40 - 30/03/2021 11:40
Almanya halen ne zaman tatile gidebileceklerini tartışıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya Başbakanlık Dairesi Başkanı Helge Braun, aşılamaya paralel olarak yeni vaka sayılarının artmasının yeni varyantları doğurabileceğine dikkat çekerek uyardı. Braun “Pandeminin en tehlikeli aşamasındayız, Ağustos’an itibaren tatiller daha uygun olacaktır” dedi.

Federal hükümetin turizm komiseri Thomas Bareiss Ağustos ayı fikrini sertçe reddetti.

Bareiss, BILD Gazetesine yaptığı açıklamada “İnsanların kafasını sürekli olarak karıştırmamalıyız. Haziran ayı sonunda Almanya’da 77 milyon aşı dozu verilecek. Böylece her yetişkin en az bir kez aşılanmış olacak. Bu, herkesin güvenle tatile gidebileceği ve restoranları ziyaret edebileceği anlamına geliyor.” dedi.

Bareiss´a göre devlet daha çok esas görevi olan aşı konusuna odaklanmalı. „Tutarlı bir şekilde test edildiğinde, bugün hala uygulanabilir görünmeyen pek çok şey uygulanabilir hale geliyor” diyerek hükümeti uyardı.

Alman Seyahat Derneği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig’te Almanya Başbakanlık Dairesi Başkanı Helge Braun’nun “Almanya’da tatiller Ağustos ayından itibaren başlamalı!” sözlerini sertçe eleştirdi.

Fiebig, „Başbakanlık Dairesi Başkanı Helge Braun çok erken konuşuyor, bunun yerine, federal hükümet nihayet aşılama ve testi en yüksek öncelik haline getirmeli ki artık özgürlüklerimizi kısıtlamak zorunda kalmayalım” dedi.

İktidardaki CDU partisinin parlamento grubu başkanı Burkard Dregger, “Pandemi açısından güvenli bir yaz tatili umudunu terk etmek için erken olduğunu düşünüyorum” dedi. (Tourexpi) Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.