Almanya ekonomisi, koronavirüs nedeniyle küçüldü

Almanya ekonomisi, koronavirüs nedeniyle küçüldü

ABONE OL
22:34 - 10/02/2022 22:34
Almanya ekonomisi, koronavirüs nedeniyle küçüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya ekonomisi, 2021’nin son çeyreğinde, koronavirüs varyantları Delta ve Omicron’un ülkede ekonomik faaliyetleri ve özel tüketimi önemli ölçüde yavaşlatması nedeniyle bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,7 küçüldü.

Almanya Federal İstatistik Ofisi’nin açıklamasında, “Artan arz ve ham madde darboğazlarına rağmen yaz aylarında ekonomik üretimin yeniden genişlemesinin ardından, Alman ekonomisinin toparlanması, salgında 4. dalga ve yıl sonunda yenilenen salgın kısıtlamalarının sıkılaştırılmasıyla durdu.” denildi.

Alman ekonomisinin son çeyrekte daralmasının ana sebebi, salgının yayılmasını önlemek amacıyla uygulanan daha katı ve uzun kısıtlamaların özel tüketimi yavaşlatması oldu. 2021’in dördüncü çeyreğinde kamu harcamaları ise artış gösterdi.

Son çeyreğe ilişkin ayrıntılı veriler 25 Şubat’ta açıklayacak.

Öte yandan, Almanya’da yeni hükümet, 26 Ocak’ta bu yıl için daha önce yüzde 4,1 olarak açıklanan resmi büyüme beklentisini Kovid-19’un Omicron varyantının oluşturduğu sıkıntılardan dolayı aşağı yönlü revize ederek yüzde 3,6’ya çekmişti.

Alman ekonomisinin 10 yıl devam eden büyüme trendi, Kovid-19 salgınının neden olduğu ekonomik kriz sonucu 2020’de yaşanan yüzde 4,9’luk küçülmeyle sona ermişti. Alman ekonomisi, 2021’de ise salgının devam etmesi ve tedarik sıkıntılarına rağmen yüzde 2,8 büyüme kaydetmişti.

IPN INTERNATIONAL PRESS NEWS AGENCY® tarafından geçilen Almanya ekonomisi, koronavirüs nedeniyle küçüldü | Almanya Haber haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Almanya ekonomisi, koronavirüs nedeniyle küçüldü | Almanya Haber haberi web sayfamıza otomatik olarak youtube’dan geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.