Almanya ‘da iki Öğretmen derneğinden ortak Seminer

Almanya ‘da iki Öğretmen derneğinden ortak Seminer

ABONE OL
00:56 - 12/11/2021 00:56
Almanya ‘da iki Öğretmen derneğinden ortak Seminer
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinin Meschede kasabasın’ da Hotel Hennedamm’ da Friedrich-Ebert- Vakfının (FES) desteğiyle bir eğitim semineri düzenlendi.

Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinde çalışmalarını sürdüren NRW Türkiyeli Öğretmenler Birliği (NRW-TÖB) ile NRW Türk Öğretmenler Derneği’ nin (NRW-TÖD) ev sahiplik yaptığı seminde yeni yasal düzenlemeler ve Türkiyeli öğretmenlerin sorunları, Anadilin durumu tartışıldı.

Meschede’ deki Seminer programının Akışında tam olarak şu konular konuşuldu;

NRW TÖD Başkan yardımcısı Ayla Erfidan-Ocak’dan ile NRW-TÖB Başkanı Zülfü Gürbüz Anadili Dersleri, Çok dillilik, Uyum, Yeni Yönetmelik Taslağı, Güncel Bilgi ve Gelişmeler konusunda tüm katılımcıları bilgilendirdiler.

Seminerde ayrıca Dernek üyesi katılımcı Öğretmenlerin günlük sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. Sorumluluğunu Mehmet Tanlı’ nın yaptığı Semineri Ayla Erfidan ve Zülfü Gürbüz öğretmenler birlikte yönettiler.

Seminerin ilk günkü bölümün’ de konuşan Zülfü Gürbüz ‘’ Yeni yasal düzenleme, dayanak bence pozitif. Öğrencilerimizin 3’te ikisi ilkokul çağında. Eyaletimizde 406 Türkçe öğretmeni var bu rakam 450 ye çıkacaktır yeter ki Velilerimiz ve Sivil Toplum Örgütleri Anadil derslerine sahip çıksınlar.

Evet sorunlarımız da bulunuyor bunun için de Öğretmenler sendikamız GEW de Alman yönetici arkadaşlarla Türkçe öğretmenlerinin çalışma şartlarının düzeltilmesi için devamlı bir mücadele ve çalışma içerisindeyiz ‘’ dedi.

Seminerin Cumartesi Programında yeni medya-dijital alanında uzman olan, Arnsberg Valiliği Medya İletişim sorumlusu öğretmen Selçuk Avcı, Derslerde Uygulanacak Dijital Pratik Bilgiler İnteraktif Çalışma Metod ve İmkânlarının sunumunu yaparken son günde ise öğretmen Aslı Gürbüz Öğrenciler ve Öğretmenler için rahatlama çalışmaları, metotlarını, Çanak-Ses Uygulamalarını katılımcılara tanıttı.

Seminerin akşam kültür-eğlence bölümün de ise Doğan Biçer öğretmen sazı sesi, kendisine Türkülerde eşlik eden Birten Gündüz ve Fatma Kızay ile birlikte katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti verdi.

Seminer’ de ayrıca 80. Yaşına giren ve seminere eşi Ayten Çakır’ la katılan emekli öğretmen Mehmet Çakır’ a TÖD başkan yardımcısı Ayla Erfidan-Ocakdan tarafından yaş günü anısına bir buket ve hediye takdim edildi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.