Almanya 31 Ülkeye Seyahat Kısıtlamasını Kaldırıyor: Listede Türkiye Yok

Almanya 31 Ülkeye Seyahat Kısıtlamasını Kaldırıyor: Listede Türkiye Yok

ABONE OL
15:52 - 26/05/2020 15:52
Almanya 31 Ülkeye Seyahat Kısıtlamasını Kaldırıyor: Listede Türkiye Yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Alman hükümeti Corona virüsü salgını nedeniyle tüm ülkeler için geçerli olan seyahat kısıtlamasını 15 Haziran itibariyle Avrupa’daki 31 ülkeyi kapsayacak şekilde kaldıracak.

Yarın Bakanlar Kurulu’nda ele alınması ve kararlaştırılması planlanan tasarıda yer alan ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor. Plana göre, 26 Avrupa Birliği ülkesinin yanısıra AB’den çıkan İngiltere ve Schengen dahilindeki İzlanda, Norveç, İsviçre, Lichtenstein olmak üzere 31 ülkeye seyahat uyarısının kaldırılması öngörülüyor.

Alman hükümetinin Avrupa ülkelerinde tatil yapacak olanların Corona virüsüne karşı korunmasını öngören ortak kriterler düzenlenmesini istediği ve bu konuda söz konusu ülkelerle istişarelerin sürdüğü belirtildi. Bu kriterlerin başında, Almanya’da geçerli olan “Son yedi gün içinde 100 bin nüfusta en fazla 50 Corona virüs vakası” sınırlaması yer alıyor. Eyaletler arasında vaka ve ölü sayılarında çok büyük farklılıklar olan Almanya’da 100 bine 50 kriterinin aşılması durumunda, söz konusu bölgede Corona virüsüne karşı kaldırılan önlemlerin tekrar alınması planlanıyor.

Almanya, ülkede geçerli olan sosyal mesafe, hijyen, maske ve dezenfektan gibi kuralların diğer ülkelerde de aynı şekilde uygulanmasını talep ediyor. Almanya ayrıca seyahat için yeşil ışık yakılacak ülkelerin, tatile gelenlerin Corona virüsüne yakalanmaları durumunda tedavi imkanlarının neler olduğunu gösteren bir taslak sunmasını da istiyor. Dışişleri Bakanlığı, 15 Haziran’dan itibaren tüm bu kriterleri derleyerek, kendi internet sayfasında seyahat uyarısı yerine ülkeler hakkındaki riskleri içeren seyahat bilgilerini yayınlayacak.

Hükümetin taslağındaki ülkeler arasında Türkiye henüz yer almıyor. Geçen hafta Alman Dışişleri Bakanı Maas, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’yla telefonda, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann’la Ankara’da görüşerek, Türkiye’yle Almanya arasında seyahatlerin nasıl başlayabileceği konusunu ele almıştı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Maas, bu görüşmelerden sonra, “Türkiye’nin de yakında Alman ve Avrupalı turistlerin yeniden seyahat edebileceği bir ülke olabilmesini diliyoruz. Ancak bunu zamanı geldiğinde, ciddi sağlık kriterlerini gözeterek değerlendireceğiz. Görüşmelerimiz sürecek” ifadelerini kullanmıştı. Ardından Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Türkiye’nin Alman turistleri ağırlamak için hazır olduğu mesajını verdi. Aydın, “Türkiye’de yetkili makamlar gerekli tüm önlemleri alıyor. Biz, federal hükümetin tüm bu gelişmeleri dikkate alarak karar vereceğinden eminiz. Türkiye, turizm için AB üyesi birçok ülkeden açık ara daha iyi durumda ve gerekli önlemleri önceden aldı ve alıyor. Bu yüzden seyahat uyarısının kalkmamasını pek ihtimal dahilinde görmüyorum” dedi. Alman basınında çıkan haberlerde, Alman turizm sektörünün Maas’la Çavuşoğlu arasındaki görüşmelere büyük umutlar bağladığı ve iki ülke arasında turizmi açacak özel bir anlaşma hazırlandığı iddia edilmişti.

Turizm sektörünün temsilcileri, Türkiye’ye yönelik seyahatlerin ve turizmin başlayabilmesi için çözüme kavuşturulması gereken en önemli meselelerden birinin 14 günlük karantina uygulamasının devam edip etmeyeceği olduğu şeklinde görüş belirtmişti. Türk yetkililer ise yurt dışından planlı uçuşlarla ülkeye gelenlerin 14 günlük izolasyona tabi tutulması uygulamasının kaldırılacağını duyurmuştu.

Almanya’da yaz tatili dönemi geleneksel olarak Haziran ayının ortasından itibaren başlıyor. “Dünya seyahat şampiyonu” olarak bilinen Almanlar, tatil için genelde ülke içinden çok yurt dışını tercih ediyor. 2019’da yaklaşık 5 milyon Alman, tatilini Türkiye’de geçirdi.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.