Almanların üçte ikisi ekonomik durumlarının iyi olduğunu düşünüyor

Almanların üçte ikisi ekonomik durumlarının iyi olduğunu düşünüyor

ABONE OL
23:05 - 22/12/2020 23:05
Almanların üçte ikisi ekonomik durumlarının iyi olduğunu düşünüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Krize rağmen, Almanların üçte ikisi ekonomik durumlarının iyi olduğunu düşünüyor.

Federal Almanya Bankalar Birliği tarafından yapılan bir anketin sonuçlarına göre, Almanlar ekonomik tutumlarından memnun, hatta bir çoğu eski yıllara kıyasla daha da memnun.

Bunun birinci nedeni olarak Alman halkının Korona yüzünden her hangi bir finansal kayba uğramaması gösteriliyor.

Anket Almanların yüzde 76’sı krizden mali olarak neredeyse hiç etkilenmediğini gösteriyor.

Ayrıca birçoğunun krizden ve kısıtlamalardan dolayı daha az harcadığı da ortaya çıkmış oldu.

Bankalar derneği başkanı Andreas Krautscheid, “Birçok Alman tatile gidemedi, krizde ve kısıtlamalarda eskisi gibi tüketmekten kaçındı ve para biriktirdi, bu da insanlara şimdi mali açıdan oldukça iyi durumda olduklarının hissini veriyor” dedi.

Ancak farklı düşünenlerde var: Almanların 27’si, genel ekonomik durumun iyi olmadığına inanıyor.

Almanya’da görünüm karışık olsada siyasete güven çok yüksek çıkıyor.

Federal Almanya Bankalar Birliği tarafından yayınlanan ankette Alman devletinin aldığı kararların halk tarafından benimsendiğini ortaya çıktı.

Örneğin, Almanların yüzde 92’si salgın nedeniyle zora giren, iflasın eşiğine gelen şirketlerin yardım almalarının doğru olduğunu düşünüyor. Almanların neredeyse üçte ikisi hükümetin ülkenin ekonomik sorunlarını çözebileceğine inanıyor.

Bankacılık birliğinin icra kurulu başkanı Andreas Krautscheid, Alman halkının devletin kriz anında aldığı önlemlere olumlu tepki verdiğini, zira hükümetin Korona krizinde hızlı ve doğru kararlar alarak tazminat ödemeleri, kısa çalışma düzenlemeleri ve köprü kredileri gibi devasa devlet desteği ile şu anda çok şeyi telafi ettiğini ve kurtardığını görüyoruz“ dedi.

Resim: (AA)

TOUREXPI tarafından geçilen Krize rağmen, Almanların üçte ikisi ekonomik durumlarının iyi olduğunu düşünüyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Krize rağmen, Almanların üçte ikisi ekonomik durumlarının iyi olduğunu düşünüyor haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Krize rağmen, Almanların üçte ikisi ekonomik durumlarının iyi olduğunu düşünüyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.