Almanlar tatile emeklilikten daha fazla önem veriyor

Almanlar tatile emeklilikten daha fazla önem veriyor

ABONE OL
13:21 - 06/08/2021 13:21
Almanlar tatile emeklilikten daha fazla önem veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Erkekler ile kadınların tasarruf alışkanlıkları farklı.

Almanya´da insanlar pandemi süresinde oldukça farklı tasarruf alışkanlıklarını gösterdi. Canada Life tarafından 5 bin katılımcı ile yaptırılan bir anketin sonuçlarına göre halkın yüzde 46´sı korona epidemisini para biriktirmek için fırsat bildiği halde aynı büyüklükte bir grup insan hiç tasarruf yapmadı. Geri kalan yüzde 8´lik bir grup bu konuda bilgi vermekten kaçındı.

Tasarruf yapanların arasınde genelde biriktirilen paranın hangi şekilde kullanılacağı konusunda somut planlar mevcut. En baştaki tercih, turizm sektörünü sevindiren bir tercihtir: Almanların arasında en çok sevilen tasarruf nedeni, tatildir (yüzde 14). Ankete katılanların ikinci en büyük grup, parayı yaşlılıktaki geçinim için biriktiriyor (yüzde 10). Diğer insanlar için fiyatı yüksek eşyalar ve banka hesaplarındaki açıkları kapatmak en büyük önem taşımakta.

Erkekler ile kadınlar arasındaki farklar

Ankete katılan kişilerin tasarruf alışkanlıkları hem yaşları, hem cinsiyete göre farklılık göstermekte.

İşin ilginç tarafı: Pandemi sırasında erkekler (48 %), kadınlardan (43 %) daha çok para biriktirdi. Erkekler için yaşlılıkta geçinimi sağlama almak en büyük hedef iken (14 %), kadınlar için bu hedef tüm hedeflerin arasında en az önem verdikleri hedeftir (7 %).

Diğer ilginç bir sonuç, gençlerin daha çok para biriktirmesi. 18-29 yaş grubunun yüzde 61´i para biriktirmişken tüm katılanların ancak yüzde 46´sı pandemi sırasında para biriktirdi. 18-29 yaş grubu aynı zamanda, ne ilginçtir, en çok yaşlılığı düşünüyor ve yaşlılıkta geçinimi sağlama almak üzere bu grubun yüzde 19´u para biriktirdi. Bu kaygı, tüm katılanların arasında ancak yüzde onunda ön plandadır. Resim: © Canada Life Europe

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.