Alman Seyahat Birliği DRV: ‘Sektörümüz hükümete kötü not veriyor!’

Alman Seyahat Birliği DRV: ‘Sektörümüz hükümete kötü not veriyor!’

ABONE OL
21:14 - 03/03/2021 21:14
Alman Seyahat Birliği DRV: ‘Sektörümüz hükümete kötü not veriyor!’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Alman Seyahat Birliği DRV tarafından yaptırılan sektör içi bir anketin sonuçlarına göre, turizmde faaliyet gösterenlerin çoğu bu yıl için taş çatlasa korona öncesine göre yüzde elli düsük ciro bekliyor.

İşlerin pentecost bayramına kadar ya da yaza kadar başlayacağını bekleyenlerin oranı ancak üçte birini buluyor. Ankete katılan seyahat acentalarının yüzde onu ve tur operatörlerinin yüzde dokuzu, işlerin 2021 yılında hiç yeni başlamayacağı beklentisi içinde.

DRV anketine göre şirketlerin yarısı, korona öncesine göre cironun ancak yüzde 25 ile 50 arasında bulacağını düşüyor.

Anketin sonuçları ile ilgili yorumlarda bulunan DRV başkanı Norbert Fiebig, şunları kaydetti: „Yaptırdiğımız acil anketin sonuçları, siyasal planların odağında uluslararası seyahatleri yeniden mümkün kılacak stratejilerin bulunması gerektiğini gösteriyor. Bunun için aşılanmanın hızlandırılması ve tutarlı bir test stratejisinin geliştirilmesi gerekiyor. Siyasetçilerin aynı zamanda seyahat etmenin tehlikeli olduğunu iddia etmeyi bırakması gerekiyor. Seyahat ve tatillerin tehlikeli olmadığını hükümetin başvurduğu RKI bile açıkça ifade ediyor. Bunun artık siyasi kararlara yansıması lazım.“ (Tourexpi)

Resim: DRV

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.