Alman otelcilerin sabrı kalmadı: Devleti mahkemeye veriyorlar

Alman otelcilerin sabrı kalmadı: Devleti mahkemeye veriyorlar

ABONE OL
21:14 - 20/10/2020 21:14
Alman otelcilerin sabrı kalmadı: Devleti mahkemeye veriyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Restoranda kalabalığın içinde yemek yemek serbest, otelde odada tek başına yatmak yasak! Bu aptalca bir karar.

İlk dava açılıyor

Magdeburg Saksonya-Anhalt Otel ve Restoran Derneği Başkanı Michael Schmidt bir otel işletmecisinin bu hafta başlarında devlete karşı dava açacağını söyledi.

Otellerde konaklama yasağını kaldırın! 

Yaz aylarından beri, Saksonya-Anhalt’ta riskli bölgelerden gelen turistlerin ve tatilcilerin otellerde kalmasına izin verilmeyen düzenleme halen kaldırılmadı. Ancak 48 saatten eski olmayan bir negatif korona testi sunabilenler için bir istisna uygulanıyor.

Almanya Korona haritası yamalı battaniyeye döndü.

Konuklar ve otelciler arasında büyük bir belirsizlik var. Herkes tedirgin.

Christian Schulz (Schulzens Hotel ve Brewery, Tangermünde) basına şunları söyledi:

“Harika bir yaz geçirdik, Ekim başında işler hala çok iyi gidiyordu. Ancak bir hafta önce iptallerle başladı. Aylar öncesin yapılan rezervasyonlar bile iptal ediliyor. Her gün hangi riskli bölgelerden gelen misafirleri kabul edemeyeceğimizi otel web sitemizde yayınlıyoruz. Ancak şimdi riskli bölgelerde mahkemeye gittiğinden, neredeyse hiç kimse nereye seyahat etme hakkı olduğunu bilmiyor.”

Christian Wieland (Hotel “Weißer Hirsch”, Wernigerode), şunları söyledi: “Her sabah korona haritasına bakıyoruz. Nereye gideceklerini bilmeyen tatilcilerle çok sayıda telefon görüşmesi yapıyoruz. İnsanların güveni kalmadı. Böyle devam ederse veya durum kötüleşirse, ayın sonunda işlerimiz iyice bozulacak.”

Buna karşılık Saksonya-Anhalt Başbakanı Reiner Haseloff (CDU) yasağı tekrar savundu. Hükümet başkanı: “insanları riskli noktalardan çekip burada bir salgın riskini göze almamalısınız” diyerek alınan kararları savundu.

Saksonya-Anhalt, 8 Kasım’da federal ve eyalet hükümetleri ile ortak bir anlaşma müzakere etmeye hazır. “Ülke çapında bir düzenleme olmaz ise biz eyalet düzeyinde yasaklara devam edilecek. (Tourexpi)

Resim: AA

TOUREXPI tarafından geçilen Alman otelcilerin sabrı kalmadı: Devleti mahkemeye veriyorlar haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Alman otelcilerin sabrı kalmadı: Devleti mahkemeye veriyorlar haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Alman otelcilerin sabrı kalmadı: Devleti mahkemeye veriyorlar haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.