Alman Merkur Gazetesi: Turistlerin gelecek yıl gitmemesi gereken beş yeri açıkladı

Alman Merkur Gazetesi: Turistlerin gelecek yıl gitmemesi gereken beş yeri açıkladı

ABONE OL
12:34 - 15/10/2022 12:34
Alman Merkur Gazetesi: Turistlerin gelecek yıl gitmemesi gereken beş yeri açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

2023 Tatili: Artık bu yerlere gitmemelisiniz.

Almanya’nın önemli siyasi gazetesi Merkur, Mallorca, Venedik ve Girit gibi aşırı kalabalık popüler tatil destinasyonlarına artık gidilmemesini önerdi.

Korona krizi nedeniyle çoğu insan kendi dört duvarında hapis kaldı. Şimdi ise çoğu büyük kitleler halinde güneşe doğru yola çıktılar.

Şimdi İster Hırvatistan’da, ister İtalya’da, ister Mayorka’da Her yer turist kaynıyor.

Sahillerde insanlar bazen konservedeki sardalya balığı gibi yan yana yatıyor. Ancak Venedik gibi çekiciliği yüksek, turizmin mıknatıs kentleri yeniden başlayan tatilci akını karşısında inliyor.

Yerel halk ve doğa adeta inliyor.

2023 Tatili: Artık bu yerlere gitmemelisiniz:

1. Mayorka

Mayorka hükümeti yıllardır Almanlar için en popüler adanın imajını değiştirmeye çalışsa da turist akışı durmuyor. Geçmişte, efsanevi “Ballermann” partisine, ucuz bira fiyatları ve “El Arenal”daki sangria kovaları sihirli bir şekilde artık bitmiş olsa da, Balear Adası’na hala günde birkaç kez servis yapılıyor ve adaya uçuşlar hala çok ucuz. Hükümet sıkı önlemler alıyor ve “içki turizmine” karşı her türlü yasak ve yasayı getirdi.

2. Venedik

İtalyan lagün şehri, kruvaziyer turizminde çok önemli bir nokta, hatta Akdeniz’deki ana liman. Her gün binlerce turist küçük kasabaya akın ediyor, gezginler kanallar boyunca büyük kuyruklar oluşturuyor. Kısmen iklim değişikliğinin neden olduğu sel ve düzenli bir yosun vebası’nın yanında çöp kirliliği de devam ediyor.

3. Girit Adası

O kadar uzağa uçmak istemiyor fakat güneş, kum ve deniz arıyorsanız, genellikle Yunan adalarını seçiyorsunuz. Girit yıllardır Almanların favori adası oldu. Ancak, şimdi plaj tatillerini stresli hale getiren sadece turist yoğunluğu değil, aynı zamanda iklim değişikliğidir. Girit’te bazen termometre haftalarca 38 dereceye çıkıyor. Bu da bitkilere ve hayvanlara zarar veriyor. Buna ek olarak, çok sayıda ziyaretçi çöplerini her yere bırakıyor ve işaretli yollardan ayrılıyor. Bu da adanın bitki örtüsünü önemli ölçüde tahrip ediyor.

4. Dubrovnik

Tüm zamanların en başarılı destinasyonu pitoresk Hırvat sahil kasabası o kadar popüler ki, TV dizisi “Game of Thrones”un bir kısmı bile orada çekildi. Son yıllarda Dubrovnik’in popülaritesi ve yoğun turist akışı yerel halkın hoşnutsuzluğu artırdı. Sokaklar turistlerle dolu, her yer çöp! Tatilci kitlelerini kontrol edebilmek için siyasi yetkililer önlem almak zorunda kaldı.

5. Koh Phi Phi Leh (Tayland)

Turkuaz bir denizle çevrili Tayland adası, bir zamanlar Hollywood yıldızı Leonardo DiCaprio’nun oynadığı “The Beach” adlı bir kült filmin mekanıydı. Pek çok hayran, pitoresk manzarayı yakından görmek için oraya bir nevi “hac” ziyareti yaptı. Ada o kadar popüler oldu ki, her gün 7 binden fazla plaj turisti burayı tamamı ile kuşatıyordu. Ve sonunda efsanevi sahil şeridi Tayland hükümeti tarafından kapatılmak zorunda kaldı. (Tourexpi)

Resim: © AA

TOUREXPI tarafından geçilen Alman Merkur Gazetesi: Turistlerin gelecek yıl gitmemesi gereken beş yeri açıkladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Alman Merkur Gazetesi: Turistlerin gelecek yıl gitmemesi gereken beş yeri açıkladı haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Alman Merkur Gazetesi: Turistlerin gelecek yıl gitmemesi gereken beş yeri açıkladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.