Alman kamu TV kanalı: ‘Tatilciler rahat, turizm sektörü endişeli’

Alman kamu TV kanalı: ‘Tatilciler rahat, turizm sektörü endişeli’

ABONE OL
13:39 - 24/07/2021 13:39
Alman kamu TV kanalı: ‘Tatilciler rahat, turizm sektörü endişeli’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Alman kamu TV kanalı ARD´nin „Tagesschau“ adlı haber programına göre İspanya´nın „yüksek riskli bölge“ ilan edilmesinden sonra turizmciler yapılacak iptallerden endişeli olduğu halde turistlerde pek kaygı yok.

Birçok Almanın tam güvenle izlediği kamu TV kanalı ARD´nin „Tagesschau“ haber programına göre dün özellikle Mayorka Adası´na uçmak üzere uçaklarına binen Alman tatilciler adeta şok geçirdi, çünkü tam o sırada veya iniş yaptıktan sonra cep telefonlarında tüm İspanya´nın „yüksek riskli bölge“ ilan edildiğini okudular.

Fakat ARD´nin Madrid stüdyosu kaynaklı habere göre birçok tatilci buna çok rahat tepki göstererek „bu zaten bekleniyordu. Fakat biz tam aşılıyız ve riskin az olup tatilin bizim için daha önemli olduğunu düşünüyoruz“ diyorlar.

Turistler bu kadar rahat bir tutum içindeyken aynı şey turizmciler için pek denmez. Balear Adaları Otelciler Birliği, İspanya´nın yüksek risk bölgesi ilan edilmesine „Bu pek iyi bir haber değil“ yorumunu yaptı. Mayorka ve komşu adalarındaki otelciler, birçok Alman misafirinin şimdi rezervasyonunu iptal edeceğinden kaygılı, çünkü tam aşılı veya koronayı atlatmış olmayan tatilcilerin tatilinden geri döndükten sonra en az beş günlük karantinaya tabi tutulması söz konusu.

Balear Adaları Otelciler Birliği´nin aksine TUI´nin sözcülerinden Aage Dünhaupt, geçen yılın yaz sezonuna benzer boyutta bir iptal dalgasının yaşanmasından endişeli olmadığını belirterek „birçok misafirin artık tam aşılı olmasından ya da korona hastalığını atlatmış olmasından dolayı durum farklıdır“ diyor ve insanların şartlara uymasının önemini vuruyor: „Parti yapmak pek de iyi bir fikir değil“.

Mayorka´nın Palma Havalimanı´na inen turistlerin çoğu, “Tagesschau“ haber programına göre çok rahat gibi görünüyor. Kendilerine nasıl hissettikleri sorulunca çoğu „herkes biraz dikkatli davranarak aşırı eğlencelerden kaçınıyorsa buradaki tatil güzel ve sorunsuz yaşanabilir“ cevabını veriyorlar. (Tourexpi) Resim: © ARD

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.