Alman dili eğlenerek, oynayarak öğretildi

Alman dili eğlenerek, oynayarak öğretildi

ABONE OL
00:52 - 10/08/2022 00:52
Alman dili eğlenerek, oynayarak öğretildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya` nın Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinin Ahlen şehrindeki ilkokullardan farklı uluslardan 50 kız ve erkek öğrenci, yaz okul tatilinin son iki haftasında Dil kampında Almancalarını becerili ve eğlenceli bir şekilde geliştirmek üzere bir araya geldiler.

İlk kez, savaştan kaçıp Almanya ‘ya sığınan Ukraynalı ailelerin çocuklarının da katıldığı Dil kampını Ahlen Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger ziyaret etti.

Savaştan önce Alman dilini hiç bilmeyen bu çocukların Dil Öğrenimindeki muazzam derecede yol katetmeleri kamp yöneticilerini mutlu etti.  Dil kampını yöneten İnnosozial çalışanı Ergül Aydemir “Başlangıçta Ukraynalı çocuklarla anlaşmada çok zorlandık bazen elleri ve ayaklarıyla bizlerle anlaşıyorlardı. Âmâ Kurumumuz Innosozial, Rusça konuşan iki geçici Personel alarak bizim o çocuklarla iletişim kurmamızı sağladı ve bu çocukların Almancayı öğrenmedeki gayretlerini bizzat gözlerimizle gördük. ‘‘dedi.

Dil kültürler arasında köprü kurar

Innosozial‘ın her yıl düzenlediği dil kampında, pedagojik mesleklerden ve eğitim alanından on sekiz serbest çalışan, ilkokul çağındaki çocuklara hizmet verdiler.

Çocuklar küçük öğrenme gruplarında, eski Paul Gerhardt İlkokulu’nda sabahları Almancayı eğlenceli bir şekilde nasıl kullanacaklarını pratiğe dönüştürdüler. Kampta öğleden sonra ise, prömiyeri cuma günü ebeveynler ve arkadaşlar önünde yapılan bir tiyatro oyununa ayrıldı. Bu Atlantica adlı oyunda, çocukların gelişmesine hayli yardımcı oldu ve farklı unsurların birlikte yaşamı anlatıldı.

Deniz kraliçeleri tüm deniz canlılarını bir partiye davet eder. Köpekbalıkları, Japon balıkları, palyaço balıkları, denizatı ve deniz kızları, farklılıklara rağmen nasıl arkadaş edinebileceğinizi ve birlikte barış içinde yaşayabileceğinizi gösteriyor.

Dil kampına katılan çocuklar bu yılda yeni izlenimler kazanarak ve daha iyi bir Almanca ile yarın okula başlayacaklar.  Belediye Başkanı Dr. Berger ise getirdiği Dondurma sürpriziyle gençleri yaşlıları şaşırttı.

Alexander Berger katılımcılarla bol bol sohbet ederek, oyunlara katılarak ve bol bol fotoğraf çektirmeye zaman ayırdı.

Berger, “Bu önemli sosyal kurumun Ahlen`de ki varlığından, çalışmalarından son derece memnunum ve Innosozial’a değerli daveti için teşekkür ediyorum.  Dilin eğlenceli biçimde ve öğrenmede kullanılması çocuklarımızda sadece Almanca bilgisini derinleştirmekle kalmaz, aynı zamanda Ahlenli gençler arasında kültürel köprüler de kuracaktır ‘‘dedi.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/ Ahlen

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.