Alman Belediye Başkanına iki göçmen Başkan yardımcısı

Alman Belediye Başkanına iki göçmen Başkan yardımcısı

ABONE OL
16:23 - 13/11/2022 16:23
Alman Belediye Başkanına iki göçmen Başkan yardımcısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Süryani kökenli Matthias Harman Ahlen‘de Belediye Başkan Yardımcısı oldu.

Ahlen belediye meclisi, yerel seçimlerin üzerinden iki yıl geçtikten sonra tekrar toplanarak boş olan 1. Belediye başkanlığına Mardin Midyatlı bir ailenin çocuğu olan Matthias Harman’ı belediye başkan yardımcısı olarak seçti.

Hristiyan Demokrat Parti ‘de (CDU) siyaset yapan, meclis grubunun 42 yaşındaki üyesi gizli oylamada 42 oydan 31’ini aldı. Matthias Harman, İş ajansında (Jobcenter) çalışıyor ve babası Ahlende‘ki Süryani Ortodoks Kilisesinin Papazı Yusuf Harman‘ın oğlu.

  1. Başkan yardımcısı da Türk kökenli

Bağımsız olan ama CDU ve FDP`nin oylarıyla seçilen Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger, Harman’ı seçilmesinden dolayı kutladı,

Harman`a iyi ve karşılıklı güven içerisinde bir birlikte çalışma dileğini dile getirdi. Bu makama seçimin nedeni ise, 6 Eylül’de kısa ve ciddi bir hastalıktan sonra vefat eden Harman’ın selefi Rita Pöppinghaus-Voss’un ölümüydü. Türklerin ve Süryanilerin yoğun olarak yaşadığı eski madenci kenti Ahlen‘de 2 Kasım 2020 tarihinden itibaren ikinci belediye başkan yardımcılığını ise Türk kökenli Serhat Ulusoy (SPD) yapmaktadır.

Matthias Harman’ın Belediye Başkan yardımcısı seçilmesi Ahlende‘ki Süryaniler arasında büyük bir sevinç yarattı.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Ahlen

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.