Alman başbakan yardımcısı: ‘Almanlar bu yaz tatile gidebilir’

Alman başbakan yardımcısı: ‘Almanlar bu yaz tatile gidebilir’

ABONE OL
11:41 - 19/04/2021 11:41
Alman başbakan yardımcısı: ‘Almanlar bu yaz tatile gidebilir’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Alman başbakan yardımcısı Olaf Scholz, „insanların yazın bira bahçesinde oturup futbol maçlarını stadyumlarda seyredebileceğinden eminim“ dedi.

APA haber ajansı tarafından yayınlanan habere göre SPD kökenli Federal Almanya Başbakan Yardımcısı Olaf Scholz, üçüncü korona dalgasına rağmen insanların yazın tatile gidebilecekleri konusunda iyimserdir ve „yazın tatil seyahatlerinin de yeniden mümkün olacaklarını umarım“ diye konuştu.

„Welt am Sonntag“ gazetesine konuşan Scholz, bunun özellikle Almanya´nın komşu ülkelerindeki pandemi gelişmelerine bağlı olacağına dikkati çekerek, „Almanlar mesela Avusturya´nın en önemli tatilci grubudur“ dedi.

„Şimdilik önümüzdeki tablo daha detayli öngörümü yapamayacak kadar belirsiz“ diyen Scholz, „buna rağmen insanların yazın bira bahçelerinde oturup statlara gidip futbol maçları seyredebileceğinden eminim“ dedi.

Almanya, henüz geçerlilik kazanmamış „federel acil durum freni“ denilen yeni önlemlerle şimdilik 16 eyaletin elinde bulunan bazı yetkileri federal hükümetin elinde toplamayı planlıyor ve korona virüsüne karşı sürdürülen mücadeleyi daha etkin hale getirmek istiyor. Planlanan önlemlerin arasında 100 bin kişi üzerinde yedi günde oluşan 100 vaka sınırını aşan yerlerde getirilecek ve gece 9 ile sabah 5 arasında geçerli olacak bir çıkma yasağını da öngörülmekte. Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.