Alltours sahibi Verhuven: ‘Yüksek riskli bölgelerde tatil güvenli!’

Alltours sahibi Verhuven: ‘Yüksek riskli bölgelerde tatil güvenli!’

ABONE OL
09:15 - 19/08/2021 09:15
Alltours sahibi Verhuven: ‘Yüksek riskli bölgelerde tatil güvenli!’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya´nın en büyük tur operatörü şirketlerinin biri olan alltours´un sahibi Willi Verhuven, artık normale dönülmesini istiyerek, vaka sayılarının bir ülkenin güvenli olup olmaması için yeterli bir kıstas olmadığını savundu.

Yeni yayınladığı bir basın bildirisinde söz alan Verhuven, „seyahat sektörünün ve müşterilerin plan yapabilme güvencesi ve istikrara ihtiyaçları var“ diyerek, artık normale dönülmesini istedi ve vaka sayılarının bir ülkenin güvenli olup olmamasını tespit etmek için artık yeterli bir kıstas olmadığını ileri sürdü.

Bir ülkenin güvenli olup olmaması için artık aşılanma oranı, iyileşmiş kişilerin oranı ve alınan hijyen ve güvenlik önlemlerinin de hesaba alınması gerektiğini vurgulayan Verhuven, „bu gibi kıstaslara da bakıldığı zaman yüksek riskli bölgelere yapılan seyahatlerin şu anda 2020´deki durumdan çok daha güvenli olduğu açıktır“ dedi.

Bundan dolayı yüksek riskli bölgelere yapılacak seyahatlere karşı uyarılar yapılmasının gereksiz olduğunu savunan Verhuven, o yüzden şu anda Federal Almanya Hükümeti tarafından „yüksek riskli bölge“ olarak ilan edilmiş olan İspanya ve Türkiye gibi ülkeler için tatil paketi satmaya devam edeceğini bildiriyor ve „Flexibel buchen“ seçeneği dışında rezervasyon iptali de kabul etmeyeceğini ekliyor: „Tatilcilerin kendi sorumluluğu ve karar verme yetisi vardır. Müşterilerimiz gitemek istedikleri bölgelerdeki durum hakkında bilgi almaya ve karşılayabilecekleri riskleri önceden düşünmeye alıştı“.

Ücretsiz rezervasyon iptalinden vazgeçerek Almanya seyahat sektörü için önemli bir sinyal veren alltours, bu kıştan itibaren sadece tam aşılanmış veya koronayı atlatarak iyileşmiş olan yetişkinlerin yanında test sonucu negatif olan çocuk ve gençler otellerine almaya karar vererek önemli bir adım daha atmış oldu. Bu konuda da yorum yapan Verhuven, „Bu normale giden yolda doğru ve geleceğe ışık tutan doğru bir adım“ dedi.

Seyahat acentalarına cesaret vermek

Verhuven aynı zamanda Almanya´daki seyahat acentalarına müşterilerine „yüksek riskli bölgeler“ için de tatil satmalarına yönelik cesaret vermek istediğini belirterek, seyahat acentası çalışanların „kendilerine güvenerek“ müşterilere öneri getirmeseini öneriyor. Alltours buna destek vermek için seyahat acentası çalışanlarına bazıları „yüksek riskli bölgelere“ de giden bilgilendirme gezisi de sunuyor. Bu şekilde seyahat acentası elemanları Mayork da ve Rhodos Adası´nda tatilin güvenli olduğunu kendi gözleri ile görebilecekler. Resim: © alltours flugreisen gmbh

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.