ALLAH İLE ALDATMA

ABONE OL
23:46 - 23/04/2021 23:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İGMG BERLİN ŞUBESİ BU SENE DE ZEKAT HATTI KURMUŞ

IGMG Berlin şubesi bu sene de zekât hattı kurmuş. Telefonun öbür ucunda Mehmet Erol Hoca varmış. Zekatını hesaplattırmak isteyen kişi, herhalde telefon numarasını çeviriyor ve “benim şu kadar malım ve şu kadar param var zekatımı hesaplar mısın?” diyordur.

Erol Hoca da o şahsı dinledikten sonra, muhtemelen soruyu açacak sorular da sorarak “şu kadar zekâtın var” diyordur. Zekatının hesaplanmasını isteyen şahıs, “zekatımı nereye vereyim” diye de soruyor olsa gerektir…Erol Hoca da ona bir adres gösteriyor olmalıdır. IGMG hattının ucundaki hocadan bilgi alındığı için adres göstermeye de gerek yoktur aslında. Adres bellidir zaten.

Bu konu ile ilgili 2 sene önce ha-ber.com internet sitesinde yazmıştım. Yazıyı okuyan Mehmet Erol Hoca Türk Eğitim Derneği’ne kadar gelerek bu konuyla ilgili bana açıklama yaptı. Bilal Hocam da şahittir bu konuşmaya. Ben de kendisine; Sayın Hocam ben seni severim ve sana saygı gösteririm, bunu bilirsin; ancak bu yaptığınız doğru değildir. Bunun adına Allah ile aldatma denir. IGMGnin cemaati, zekât hesaplatmak isterse, kendi gittiği caminin hocasına zekatını hesaplattırabilir, etmeyin-eylemeyin, yakasından düşün bu insanların.

Topladığınız zekâtı Berlin’de ihtiyaç olan yatırımlara dönüştürecekseniz ben de seni ve IGMG`yi desteklerim, dedim. O da kendisine IGMG tarafından görev verildiğini ve o görevi icra ettiğini söyledi. Konuyla ilgili bir daha yazmamam konusunda da ısrarcı oldu. Ben de bu konuya yine alet olursan yazarım, kusuruma bakma Hocam dedim. Geçen sene yazmadım. Bu sene tekrar aynı çalışmaya devam edince Erol Hoca yazmak durumunda kaldım.

Bu yapılan işin amacını tahmin etmek o kadar da zor değildir.

60 yıldan beri bu insanlardan zekât toplanıyor. Nerelere gidiyor belli olsa bile, Berlinli Müslümanlar için faydalı olan bir yere gitmediği belli. Berlin’de yaşayan insanların önünde kendilerine ve çocuklarına hizmet veren, onların elinden tutan bir kuruma gitmediği kesin.

Berlin’de iki tane kurumları vardır IGMG`nin. Birisi İslâm Federasyonu, resmi okullarda din dersi veriyor. İkincisi de İslâm Kolejidir. Hem İslâm Federasyonu hem de Kolej belirli oranda Berlin Eyalet Hükümeti tarafından desteklenmektedir. Kalan kısmı bildiğim kadarıyla velilerden ve öğretmenlerden alınmaktadır.

Zekât işte tam da burada kullanılmalıdır. Durumu müsait olmayan velilerden para alınmamalıdır, öğretmenlerden para alınmamalıdır, Kolejin ve öğretmenlerin hizmet giderleri zekât fonundan karşılanmalıdır.

Camiler ihtiyaçları olan parayı her cuma ve bayramda cemaatten toplayarak halletmektedirler. Berlin’e acilen gerekli olan bir kurum vardır o da öğrenci yurdudur. Yıllardan beri böyle bir yurt ve yurtlar çoktan açılmalıydı, tüm masrafları da zekât fonundan karşılanmalıydı.

İslâm Koleji Hoftan çıkmalı ve adına yakışır bir fizik mekâna taşınmalıydı. Ayrıca İslâm Kolejinin şubeleri diğer ilçelerde de açılmalıydı.

Üniversite öğrencilerine yasak savma kabilinden değil de ciddi miktarlarda burslar verilmeliydi. Doktora yapanlar özel olarak desteklenmeliydi. Geç kalınmıştır ama bu konuda mutlaka sağlam bir adım atılmalıdır.

Mehmet Erol Hocam bu adımın atılmasına vesile olursa, Kolej konusunda, Federasyon konusunda, yurt açılması konusunda, bursların ciddi bir miktarda verilmesi konunda, velhasıl Berlin’de toplanan zekatların Berlin’de harcanması gerektiği konusunda bir adım atarsa ve de bana böyle bir müjdeyle gelirse, hürmetle Hocamın ellerinden öperim.

Buyruk şöyledir: „Ey insanlar, Allah’ın vaadi şüphesiz gerçektir. Dünya hayatı sizi aldatmasın. Aldatıcı da sizi Allah ile aldatmasın. “(Fatır 35/5, Tercüme: Şaban Piriş)

Ne zaman adam oluruz sorusuna cevabım şöyledir: “Müslümanların Allah ile aldatılmasından vazgeçildiği gün”, derim.

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (2)
    • Mert

      Din sömürüsü altında önde gidenler mi? İşte onlar AKP hükümeti.
      https://twitter.com/SedefKabas/status/1387871683827097607/photo/1
      Kur’an’da 29 yerde “Vay onların haline!” yani “Yazıklar olsun, mahvoldu onlar!” anlamınd
      1. Dini yalanlayanı gördün mü?
      2. İşte o yetimi şiddetle itip kakandır.
      3. Yoksulu doyurmaya teşvik etmez.
      4. Yazıklar olsun, o namaz kılanlara ki,
      5. Onlar namazlarını ciddiye almazlar.
      6. Onlar gösteriş yapanlardır.
      7. Ve hayra da mânî olurlar.a müthiş derecede “sarsıcı” uyarı ve ikazlar var.

      “Onlar dünya hayatına dalıp onu ahirete tercih ederler. Allah’ın yolundan alıkoyup onu çarpıtmak isterler. İşte bunlar derin bir sapıklık içindedir. Şiddetli azaptan dolayı vay onların haline!” İbrahim; 14/2-3

      “Para hırsıyla kendi yazdıklarını ‘Bu Allah’tandır’ diye sunanların vay haline! Uydurduklarından dolayı onların vay haline! Üstlendikleri vebalden dolayı onların vay haline!”Bakara; 2/79

      Yanıtla
      +0
      -0
    • Keriman Kaskan

      Degerli, aydinlatici bir yazi, ellerinize saglik.
      Izninizle paylasiyorum.
      Iyi günler dilerim.
      Sevgi ve saglicakla…

      Yanıtla
      +0
      -0