ALLAH FIRSAT VERMESİN

ABONE OL
11:30 - 31/03/2023 11:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Artık iyiden iyiye siyasilerin büyük çoğunluğunun yaptığı hiçbir şey şaşırtmamalı, hayrete düşürmemeli diye düşünüyorum!..

Her an değişebilirler!..

Her an saf değiştirebilirler!..

Öncelik de menfaattir!..

İlk büyük hayretim AKP’nin henüz siyaset sahnesinde yeni yeni yer aldığı günlerde olmuştu. İlk kez seçime katılacaklardı…

Pazar günüydü; bir arkadaşım aradı, “Ablam, Dedeman otelinde bir konuşma yapacak, selamı var, senin de gelip dinlemeni arzu ediyor” dedi. Partisiyle ilgili olduğunu düşündüm. Çok da aktifti, çok çalışıyordu partisi için. Tıpkı futbol fanatiği gibi… Hani futbol takımlarının taraftarlarından, “Kesseniz kanım şu şu renklerde akar” diyenler var ya aynen öyle. Onun da kesseniz kanı o partinin adıyla akardı. “Siyasi bir konuşmaysa gelmeyeyim ki öyledir de zaten. Biliyorum ablanın düşüncelerini, ne konuşacağını da tahmin edebiliyorum, ezberledik artık, hep aynı şeyler. Ben artık hiçbir siyasetçinin konuşmasını dinlemek istemiyorum. Çünkü seçim öncesi hepsinde güzel söylemler, güzel vaatler, ta ki o koltuklara oturana kadar. Pek çoğu da o koltuklara oturunca değişiyor, seçim öncesi sözlerinin neredeyse hepsini unutuyor… Zaten evde işim de çok, zamanımı harcamayayım” dedim ama çok ısrar etti. “Sıkılırsan çıkar, lobide çay kahve içer sohbet ederiz” dedi. Israrına dayanamayıp gittim ama o da ne?..

Dinledikçe hayretim artıyordu. İnsan nasıl olur da bu denli değişir, nasıl olur da, düşüncesi, fikirleri bu denli değişebilirdi, hele de onun? Ağzım açık dinledim bir süre ama daha fazla dayanamayıp çıktım, arkamdan da arkadaşım geldi…

“Bunun için mi getirdin beni, ne olmuş ablana böyle, nasıl olmuş da bu denli değişmiş, hayretler içindeyim” deyince, özür diledi, “İnan benim de haberim yoktu, ben de şaşırdım, ablam ne zaman, nasıl bu hale gelmiş? Dur bakalım çıkınca sorarız…” dedi.

Çayımızı kahvemizi içtik, o sürede de uzun uzun konuşup dertleştik ama sorumuzun yanıtını bir türlü bulamadık…

Ablasının konuşması nihayet bitti, çıkıp yanımıza geldi… “Nasıl buldunuz konuşmamı” sorusuna yanıt vermeden önce, birbirimize sorduğumuz soruyu yönelttik kendisine. “Ne yapayım mecburum” dedi. “Nasıl mecbursun, tehdit mi ettiler, silah mı dayadılar başına, neden mecbursun?” dedik…

Yanıtı karşısında arkadaşımın da, benim de ağzımız açık kaldı. “Kazanacakları çok belli, biliyorsunuz benim iki oğlum var, biri üniversiteden yeni mezun oldu, biri de seneye mezun olacak. İş bulmak kolay değil, sırf onlar için, onlara iş bulabilmek için mecburen onlardan görünmem şart. Yoksa siyasi görüşüm ve inancım değişmiş değil, oy da verecek değilim. Kızmayın bana bu kadar” dedi… Oysa biz ona siyasi görüşünü değiştirmesinden ziyade, değiştirmiş gibi oluşuna, çıkar için inanmadıklarını dile getirmesine kızmıştık.

Olabilirdi, zamanla değişebilirdi insanın düşünceleri ve inançları; kızmaya hakkımız yoktu ama bu denli zıt bir değişim, çıkar için değişim bir yana, değişmiş gibi görünmek hele hiç ahlaki değildi bize göre…

Arkadaşımın da benim de üniversite öğrencisi oğullarımız vardı ama sırf onlara iş bulma kaygısıyla böyle bir yola başvurmak hiç aklımıza gelmemişti…

Daha sonra da hiç gelmedi çıkar için saf değiştirmek ve şaşırmaya da devam ettik. Hâlâ da ediyoruz özü başka, sözü başka olunmasına!.. Süreçte de pek çok kişinin, hele de siyasilerin pek çok beklentiyle yanlarında oluşlarına her biri ortaya çıktıkça daha da şaşırıyorduk!!!

Hele de seçimin çok yaklaştığı bugünlerde!..

Dün adeta yalvar yakar ayaklarına gittiklerinden bugün kabul görmeyip, bir başkası gittiğinde, gidene demediklerini bırakmadıklarını gördükçe!..

Dün “Kesinlikle aynı yolda yürüyemeyiz, bizim yolumuz ayrı ve tek başımıza katılacağız seçime” deyip aradan bir iki gün geçmeden u dönüşüyle katılmaya karar verenleri gördükçe!..

Bakanlık beklentisiyle hareket edenleri, millet vekili pazarlıklarını açıkça olmasa da  gördükçe!..

Dün birbirlerine demediklerini bırakmayanların bugün kol kola ve birbirlerine methiyeler düzdüklerini gördükçe!..

“Artık şaşırmayız” dememize rağmen, her gün daha bir şaşırıyoruz!..

Seçime kadar daha ne dönüşler, ne ayıplar, ne kabul edilmezlikler görebileceğimizin merakıyla üzülerek ve kendileri adına utanarak bekliyoruz seçimi!..

Allah ülke ve ülke insanının menfaati için değil de, kendi menfaati için aday ve aday adayı olanlara fırsat vermesin…

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (2)