All Inclusive konseptinin dünyadaki ilk yaratıcısı hayatını kaybetti

All Inclusive konseptinin dünyadaki ilk yaratıcısı hayatını kaybetti

ABONE OL
14:49 - 07/01/2021 14:49
All Inclusive konseptinin dünyadaki ilk yaratıcısı hayatını kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dünyanın meşhur otelcilerinden biri olan ve Jamaika’da bulunan kendi Sandals tesislerinde All Inclusive sistemi başlatan 79 yaşındaki Gordon “Butch” Stewart vefat etti.

Stewart, 1981’de iki Montego Bay oteli, Carlyle on the Bay ve Bay Roc ile işletmeciliğe başlayarak, her şey dahil konseptini özellikle Kuzey Amerikalı misafirler için sunmaya başlamıştı.

Zaman içersinde çok başarı kazanan All Inclusive konsepti 90 yılların başlarında Türkiye’de Marco Polo Klubü tarafından uygulanarak büyük bir yeniliğe imza atmıştı. Hatta Marco Polo bu dünyada artık çok ilgi çeken konsepti biraz geliştirerek sigara ikramınıda All Inclusive konsepte dahil ederek Avrupa piyasalarında oldukça ilgi çekmişti.

Jamaika’da Kuzey Amerikalılar için başlattığı resort işletmeciliğinde çok başarılı olan Stewart’ın rehberliğinde, turizm endüstrisi standartları olarak bir çok yeni konsept kabul gördü ve dünyada kopyalandı.

·         couples only tatil köyleri,

·         temalı tatil köyü restoranları,

·         havuz barları,

·         su üzerinde süitler,

·         İngiliz uşak hizmeti,

·         resortlerin barlarında birinci sınıf likörler ve alkollü içkiler sunulması,

bunların hepsi Stewart’ın uluslararası turizme kazandırdığı yenilikler olarak biliniyor.

Stewart ayrıca Microsoft Xbox, Susam Atölyesi, Mondavi Wines ve Greg Norman Signature Golf gibi ikonik markalarla ortaklıklar kurdu.

Zamanla Sandals, Karayip misafirperverliği profesyonelleri için bir eğitim alanı haline geldi. Günümüzün uluslararası düzeyde en iyi tatil köyü yöneticilerinin çoğu kariyerlerine Sandals’ta başladı. (Tourexpi)

Resim: © Sandals

TOUREXPI tarafından geçilen All Inclusive konseptinin dünyadaki ilk yaratıcısı Gordon ‘Butch’ Stewart hayatını kaybetti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. All Inclusive konseptinin dünyadaki ilk yaratıcısı Gordon ‘Butch’ Stewart hayatını kaybetti haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan All Inclusive konseptinin dünyadaki ilk yaratıcısı Gordon ‘Butch’ Stewart hayatını kaybetti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.