ALEVİLERE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDA KUMPAS KURULUYOR

ALEVİLERE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDA KUMPAS KURULUYOR

ABONE OL
23:29 - 06/03/2022 23:29
ALEVİLERE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDA KUMPAS KURULUYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sistemin bizlere biçtiği rolü reddediyor, ırk, din, dil, cinsiyet ayrımı yapmıyor, her türlü virüse karşı insan merkezli başka bir dünya için “söyleyecek sözüm, gönderecek görüntüm” var diyorsanız sizi de aramıza bekliyoruz; abone olarak, izleyici olarak, muhabir olarak ya da program yapan olarak…

Yalnız bugün değil, karantina sonrası da hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı kesin…

Yan yana yürümek ve sosyal devletin, kamuculuğun, eşitliğin öne çıktığı başka bir Türkiye kurmak mümkün!

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDA ALEVİLERE KUMPAS
Değerli Basın Emekçileri
Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Mehmet Ali Özkaya’nın İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Koordinatörü Ayşegül Ekizceli’ye iletilmek üzere, Maarif Müfettişi Semra Erdem’e yazdığı ‘meb’ uzantılı resmi e-postanın yanlışlıkla Teftiş Kurulu’ndaki 20 müfettişe gönderilmesi sonucu, İstanbul Kadıköy Neriman İrfan Akça Mesleki Eğitim Merkezi Okul Müdürü Metin Bila hakkında kurulan kumpas ortaya çıkmıştır.
“Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve Alevi” olan Okul Müdürü Metin Bila hakkında kurulan kumpas olayını TBMM Başkanlığına verdiğim soru önergesiyle Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sordum.
TBMM verdiğim soru önergesi ve açıklama videosunu ekte bilgilerinize sunar sağlıklı günler dilerim.
Yıldırım KAYA
CHP Ankara Milletvekili
5 Mart 2022

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 96 ve 99’uncu maddelerine uygun olarak, T.C. Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 04.03.2022

Yıldırım KAYA
Ankara Milletvekili
Sözcü Gazetesi’nden Sultan Uçar’ın 4 Mart 2022 tarihli haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Mehmet Ali Özkaya’nın İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Koordinatörü Ayşegül Ekizceli’ye iletilmek üzere, Maarif Müfettişi Semra Erdem’e yazdığı ‘meb’ uzantılı resmi e-posta, yanlışlıkla Teftiş Kurulu’ndaki 20 müfettişe gönderilince, İstanbul Kadıköy Neriman İrfan Akça Mesleki Eğitim Merkezi Okul Müdürü Metin Bila hakkında kurulan kumpas ortaya çıkmıştır.
Başmüfettiş Özkaya’nın ‘meb.gov.tr’ resmi uzantılı mailinden Müfettiş Semra Erdem’e gönderdiği e-posta şöyledir:
“Metin (Bila) Bey’in idareciliğinin sonlandırılması için elimizden geleni yaptık. Zaten, kendisi Aleviymiş bunu da gizleme gereği duymamış. Camiamıza uygun olmadığı aşikâr. Müdür Yardımcısı Cemile (Samancı) Hanım için mecburen aylıktan kesme cezası teklif ettik. Özellikle eşinin ‘hizmete hareketine’ katkılarından biz de haberdarız. Fakat bunu mevcut şartlar nedeniyle çok dillendirmemek lazım. Olası itirazlarda işin bundan sonraki kısmı sizde artık. Ayşe (İstanbul Maarif Müfettişleri Başkanı Ayşegül Ekizceli) Hanım’a iletirsiniz. Allah’a emanet olunuz”
Okul Müdürü Metin Bila’nın suç duyurusunda bulunması sonucu Savcılık, Atatürkçü öğretmenlerin sicillerinin kasıtlı bozulduğuna ve Fetö’cü yapılanma iddialarına soruşturma başlatmıştır.

Bu bilgiler kapsamında;
1. Bakanlığınızca, “Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Alevi” okul müdürlerine ayrımcılık mı yapılmaktadır?
2. Bakanlığınızda “Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Alevi” idarecilerin görevinin sonlandırılması için sicil bozma çalışmaları mı yapılmaktadır?
3. Bakanlığınızda “Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Alevi” olan kişilerin sicilinin bozulmasına yönelik benzer olaylar yaşanmış mıdır?
4. Bakanlığınızda “Alevilik” ya da bazı inançların gizlenmesi mi gerekiyor?
5. Bakanlığınız “hizmet hareketiyle” ilişkili kişileri korumakta mıdır?
6. Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Mehmet Ali Özkaya hakkına nasıl bir işlem yapılmıştır?

 

Karantina TV tarafından geçilen ALEVİLERE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDA KUMPAS KURULUYOR video içeriğinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ALEVİLERE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDA KUMPAS KURULUYOR videosu web sayfamıza otomatik olarak Karantina TV Youtube kanalından geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.