Alanya’da iptaller otel kapattı

Alanya’da iptaller otel kapattı

ABONE OL
18:43 - 17/03/2020 18:43
Alanya’da iptaller otel kapattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’nin 9 Avrupa ülkesine uçuş kısıtlaması getirmesinin ardından Alanya’da kış aylarında da açık olan bazı tesisler boşaldı. Çalışanlarını ücretsiz izne ayıran işletmeler sezon açılışını ileriki bir tarihe erteledi.

ALANYA’DA koronavirüse karşı önlemler sürüyor. Türkiye’nin Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Avusturya, İtalya, Belçika ve Hollanda’ya yapılan uçuşları 17 Nisan 2020 tarihine kadar durdurma kararı almasının ardından Alanya’da ölü sezon olarak nitelendirilen kış aylarında dahi açık olan bazı tesislerin geçici olarak kapatma kararı aldıkları, nisan başında sezona başlamayı planlayan tesislerin ise açılış tarihlerini öteledikleri öğrenildi.

‘OTELLER BOŞ KALDI’

Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu, bölgede bulunan ve kış sezonunda da açık olan bazı otellerin iptal edilen uçuşlar ile birlikte boş kaldığını ve yeni sezon açılışına kadar kapatıldığını söyledi. Şakiroğlu, “Damlataş bölgesi de dahil genel olarak Alanya’da hizmet veren ve kış sezonunda da açık olan birçok otel de yeni alınan önlemler ışığında uçuşların iptal olmasıyla boşaldı. Bu sebepten bu işletmeler de yeni sezon açılışına kadar kapatma kararı aldı. Virüsün yayılmasının önlenmesi için bu tip önlemlerin alınması gerekiyor” dedi.

‘DEVLETİN DESTEĞİ TURİZM İÇİN ÖNEMLİ’

Virüsün yayılmasına yönelik alınan tedbirler sonrası devletin işletme sahipleri ve çalışanların yanında olmaması halinde sektörün geleceğinin karanlık olduğunu ifade eden Şakiroğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Önlemler çerçevesinde gerekirse hepimiz otellerimizi kapatmalıyız ve bu sorunun önüne geçmeliyiz. Ancak her işletmenin birçok çalışanı ve diğer sezonlar da dahil birçok borcu var. Bu işin gidişatı karanlık. Hepimiz endişeliyiz. Devletin turizmciye en kısa sürede elini uzatması lazım. Zaten diğer 2 sezonu da riskli bir şekilde atlattık. Sektördeki vatandaşların daha önceki sezonlara ait kredi ödemeleri var. Kredi ve ödemelerin ertelenmesi gerekir. Devletin yapacağı teşvikler turizmin gidişatı için çok önemli. Sektör ancak bu şekilde ayakta kalır. Eğer sektör ayakta kalamazsa, herkes otelini kapatırsa Alanya’da ve dünyada turizm biter.“

‘KORANAVİRÜS İLE TURİZMİ UNUTMALIYIZ’

Mevcut durumu yorumlayan ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ise, koronavirüs gündem olduğu sürece turizmin unutulması gerektiğini belirtti. Dahaoğlu, “11 ülkeye uygulanan vize muafiyetinin turizme katacağı artılar mutlaka olacaktır. Ama öncelikle içinde bulunduğumuz bu durumdan kurtulmamız gerekiyor. Bu konu şu anda tüm dünyayı kilitlemiş durumda. Sabah koranavirüs ile kalkıp akşam bu konuyla yatıyoruz ki haberler sadece bu konu üzerine olduğu sürece bizler turizmi unutmalıyız” diye konuştu.

‘BU SÜREÇTEN SONRA ATAĞA GEÇMELİYİZ’

Turizm camiası olarak olumsuz sürecin bitmesini beklediklerini belirten Dahaoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu olumsuz süreç sona erince ülke olarak tanıtım ve reklam çalışmalarında atağa geçmeliyiz. Hatta şimdiden bunun çalışmalarını yaparsak daha iyi olur. Şu an için 8 ülke yasağı mevcut fakat böyle giderse yakın bir zamanda tüm ülkelere sınırlar kapatılabilir. Şu an için durumun ne olacağını öngöremiyoruz. Bu nedenle şimdilik gerek otellerin doluluk oranlarıyla gerekse de tanıtım çalışmaları ile ilgili bir şey söyleyemiyoruz. Maalesef hiçbir şey de yapamıyoruz. Turizm Bakanlığımızın, ekonomi bakanı ile çalışmalar yürüttüğünü biliyoruz ve teşviklerle ilgili yapılacak açıklamayı bekliyoruz.”

‘TÜRK TURİZMİ BU SÜRECİ DE ATLATACAK’

Ayrıca mayıs ayına kadar turizmle ilgili sorunların biteceğine inandığını belirten Dahaoğlu, otellerin 1 Mayıs itibariyle hizmete gireceğini, eğer bir aksilik çıkarsa haziran ayı itibariyle hizmete başlanabileceğini, geçmişte de birçok olumsuzluk atlatan Türkiye turizminin bu sorunu da en kısa sürede çözeceğine inandığını belirtti. (Yeni Alanya)

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.