AKP`NİN İNTERNET VE SOSYAL MEDYAYI KONTROL ETME GİRİŞİMİ

ABONE OL
23:29 - 13/09/2021 23:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Internet üzerinden sosyal medya, milyonlarca kişinin, özellikle de gençlerin, en önemli iletişim, bilgi alma ve yayma aracı olarak kullanılıyor.

Televizyon ve yazılı basının yüzde 95`inini kontrol eden AKP yönetimi, Internet yayınlarını da kontrol edebilmenin arayışı içerisinde. Bu amaçla bir yasa hazırlığı yapılıyor.

Bu arayışlarına örnek olarak da Ekim 2017 de Almanya`da yürürlüğe konan yasa  gösteriliyor. Oysa Almanya’daki yasanın ana amacı, internet üzerinden „ırkçı ve nefret söylemlerinin „engellenmesidir.

Hitler-Nazi faşist yönetiminin, İkinci Dünya Savaşıyla aralarında 7 milyon 700 bin Almanın ve Dünya`da 70 milyon insanın yaşamına neden olan Nazi yanlısı bir partinin kurulması ve bunun propagandasının yapılması Almanya`da yasaklandı.

Ne var ki öteden beri Hitler faşizminin hayranı olanlar, bu ideolojinin propagandasını yapmayı sürdürüyorlar. Bu amaçları için de özellikle göçmenleri ve Musevileri hedef gösteriyorlar. Hatta bu nazı hayranlarının son yıllarda, aralarında Türklerin de bulunduğu bazı göçmenleri katlettiği ve bu nedenlerle yargılandıklarını görüyoruz.

Almanya`daki yasa işte bu nedenle, „ırkçı ve nefret söylemlerinin “engellenmesi amacıyla yürürlüğe konmuştur.

AKP yönetimi tarafından hazırlanmakta olan yasa ise, Özgür Medyanın büyük ölçüde hükümetin kontrolünde olduğu Türkiye`de, Internet üzerinden daha çok iktidarı eleştiren Sosyal medyayı yasaklamayı amaçlamaktadır.

AKP yönetimi Almanya`daki yasayı örnek gösterirken, her zaman ve her alanda olduğu gibi, bu konu dada Türk halkını yanlış bilgilendirmektedir.

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.