AKP’li Vekiller TSO ve borsaların sorunlarını dinliyor

AKP’li Vekiller TSO ve borsaların sorunlarını dinliyor

ABONE OL
09:40 - 13/01/2021 09:40
AKP’li Vekiller TSO ve borsaların sorunlarını dinliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

AKP Antalya ve Burdur Milletvekilleri illerindeki TSO ve Ticaret Borsalarını ziyaret ederek ekonomik sorunları dinledi.

AKP Antalya Milletvekilleri İbrahim Aydın, Mustafa Köse ve Tuba Vural Çokal ile Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ve yönetim kurulu üyeleri Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin’i ziyaret etti.

ATSO Başkanı Davut Çetin, AKP milletvekillerine pandemi sürecinde Antalya ekonomisinin son durumu hakkında bilgi verdi.

Pandemi sürecinde ekonomideki olumsuzluktan 81 il arasında en fazla Antalya’nın etkilendiğini belirten Çetin, “Desteklerin il ve sektör bazında farklılaştırılarak verilmeli. Pandemiden en fazla etkilenen ve ağır darbe alan Antalya’ya özel önem verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Kısıtlamalardan dolayı turizm ve turizme bağlı sektörlere acil destek verilmesi gerektiğini anlatan Çetin, şunları kaydetti.

‘’Şehir içindeki küçük otellerin sıkıntısı büyük… Genelgeyle kapalı restoranlar, spa, kafe ve hediyelik eşya gibi sektörlerde ciddi ciro düşüşleri var. Türkiye’nin vitrini Antalya’nın nitelikli işletmelerini kaybetmemesi gerekiyor. Kira desteği verilsin diyoruz. Ama bu iş 500 lira – bin lira ile olmaz. Kiracılar ile mülk sahipleri arasında uzlaşma mekanizması kurulmalı. Hükümetimiz destekleri verirken seçici olmalı.’’

İstihdamda büyük kayıp

Pandemiden dolayı Antalya’da işini kaybedenlerin sayısının tüm diğer illeri geride bıraktığına dikkat çeken Çetin, ‘’Türkiye’de istihdam yüzde 3.86 artarken, Antalya’da yüzde 11 azaldı. Antalya’nın durumu şu anda çok kötü… Turizme bağlı sektörlerde yüzde 80 daralma var. Gündem ekonomi olmalı” dedi.

Antalya’da veri işlemede, veriye dayalı karar vermede Türkiye’ye örnek olacak bir yapı kurmak istediklerini anlatan Davut Çetin, şöyle devam etti.

‘’Antalya, İstanbul’dan sonra dijital dönüşüme en hazır kent…  Antalya, turizm ve tarımda ülkelerle yarışıyor. Her yıl milyonlarca turist ağırlıyor, tüm Türkiye’ye ve dünyaya tarımsal ürün gönderiyoruz. Sanayide fark yaratan işletmelerimiz var. Elimizde işlenmemiş mücevher gibi duran müthiş bir veri var. Bu verileri birbirleri ile konuşabilir hale getirecek, tahmin modelleri oluşturacak, yapay zeka ile işleyecek, kentsel karar vericilere ve tüm sektörlerimize sunacak kentin tüm kurumlarının katkı verdiği bir veri merkezine ihtiyaç var. Antalya, bu yarışta öne geçen il olmasını istiyoruz.”

EXPO Alanı Bilişim Vadisi olmalı

Antalya’nın lojistik merkezine, kent merkezinde de büyük bir estetik dönüşüme ihtiyacı bulunduğunu vurgulayan ATSO Başkanı Davut Çetin, şöyle konuştu.

‘’EXPO alanı konusunda ortak akılla bir karara varmalıyız. Buranın tarım teknolojileri, tarım yazılımı ve sağlık turizmini de içine alacak şekilde bir bilişim vadisi olması yönünde bir önerimiz var. Son olarak yabancı bir film için plato olarak kullanılacağını öğrendik. EXPO Alanı’nın kent için sürekliliği önemli. EXPO Alanı kent ekonomisine de katkı koyacak şekilde değerlendirilmeli.’’

AK Parti Antalya Milletvekilleri de ATSO’nun çalışmalarının kendilerine yol gösterici olduğunu, yapılan çalışma ve raporlardan yararlandıklarını belirterek, ‘’Kentimiz için her türlü iş birliğine hazırız” dediler.

BURDUR TİCARET BORSASINA ZİYARET

AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, AKP İl Başkan Vekili Mustafa Özboyacı, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan da Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp’i ziyaret etti.

Borsa Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, amaçlarının üye ve üreticiler ile ülkeye değer katarak üretimin önünü açmak olduğunu söyledi. Gündüzalp, şunları kaydetti.

‘’Pandemi sürecinde, gıda arzının ne kadar önemli olduğu hep birlikte gördük. Olumsuz iklim koşulları ile birlikte son yıllarda daha fazla hissedilmeye başlanan kuraklık, Dünyada ve ülkemizde gıdaya olan arzı zorlaştırırken, çiftçimizin hem üretimini hem de kazancını etkilemeye başladı. Katıldığımız her platformda, şehrin ve bölgenin sorunlarını gündeme getiriyor ve çözüm arıyoruz. Burdur Ticaret Borsası olarak kentimiz için elimizi taşın altına koymaya hazırız.’’

Milletvekili Bayram Özçelik ise ‘’AK Parti hükümeti olarak tarıma ve gıdaya ayrı önem verdik. Bizim önceliğimiz tarım. Tarıma verdiğimiz desteklerimiz ortada. Tüm partilerin de önceliği tarım olması lazım. Çünkü, tarım eskimeyen, modası geçmeyen tek sektör. Tarımın geleceği bizler için önemli” dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.