AKP HÜKÜMETİ GÜNAHKARMIDIR? 

ABONE OL
19:50 - 13/01/2021 19:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yakın zamanda “İçki: Kötülüğün Zehirli Arkadaşı” konulu hutbe, cuma vakti Türkiye genelindeki camilerde okutuldu.

Şimdi bu Cuma hutbesinde anlatılanları özetleyelim;

İçki yüzünden;

– ailenin huzuru kaçar

– çocukların umudu kalmaz

– gençlerin geleceği kararır

– iyiliğe açılan kapılar kapanır, kötülüğe giden yollar çoğalır

Burada sayılan çoğu şey, Ülkenin kötü yönetilmesi halinde de ortaya çıkan ilk belirtiler. Kötü yöneten bir hükümet başta iken bunlar oluyorsa ve bu belirtiler içki içenlerde de gözüküyorsa, ülkeyi kötü yönetmek günah mıdır Diyanet bir açıklama yapsın bu Cuma hutbesinde.

Tekrar hutbeye dönelim;

-“Dostluklar sona ererken, düşmanlıklar körüklenir.”

Ekonomik kriz arttıkça bunlarda yavaş yavaş başladı ülkede.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan cuma hutbesinde, içkiden bahisle   “İnsanı uyuşturan, tembelliğe ve çaresizliğe sürükleyen, kötülüğe alet eden” deniyor.

İşsizliğin artması neticesinde tembellik ve çaresizlik kaçınılmaz olacağı için, kötü yönetimde günahlar arasında sayılmalı. Sosyal yardımların artması, dolaylı yoldan tembellik ve çaresizliğe iter mi insanları araştırma konusu yapmak lazım.

“Sarhoş eden her şey içkidir ve her türlü içki haramdır” hadis-i şerifi de hatırlatılmış. Bazı siyasetçilerin çok hızlı dönüşü, bazen içki kadar kafa yapıyordur bir kısım seçmende. Ben meze hazırlamadan bazı parti başkanlarının açıklamalarını izlemiyorum mesela. Bir yalan dinliyorum, bir fıstıktan atıyorum ağzıma. Açıyorum yandaş bir kanalı, arada peynir veya mevsimine göre kavun filan gayet güzel gidiyor muhabbet!

“Aklımızı ve irademizi Allah’ın razı olacağı helal ve güzel işlerde kullanalım. “Diye hatırlatmada yapmış başkanım.

Şimdi gelelim hutbedeki “helal ve güzel” işlerde çalışma kısmına.

TÜİK’in açıkladığı verilere göre 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı yaklaşık %25. Yani her dört gençten biri helal ve güzel yollardan iş bulamayacak. Bir kısmı iş bulsa da kaçak çalışacak. Bir kısmı da güzel olmayan yollara sapacak. Diyanet, helal iş bulamayanların durumu hakkında da açıklama yapacak mı?

Şimdi Diyanete sormak istiyorum;

%25 genç işsizlikten dolayı ailenin huzuru kaçmaya başlamışsa, çocukların umudu azalmışsa, bir kısım gençlerin geleceği kararmışsa ve dolayısı ile kötülüğe giden yollar artmışsa bu sonuçların sorumlusuna da günah yazılır mı?

Bir toplumu kötü yönetilen bir ülkede yaşamakla içki içmenin benzer sonuçlara götürdüğünü anlatmak istiyorum. Alkol sağlığa zararlıdır fakat kötü yönetimin sonucunda da insanlar sağlığından olabiliyor. Sonuçlara bakılınca alkol günahsa, bir ülkeyi kötü yönetmekte günah olmalı bence. Kötü siyasetçilerden alkolden alınan kadar vergi alınsa ülke ekonomisi yeniden toparlanabilir bence.

Diyanet ayetlerden konu açsa “içki haram “deyip meseleyi kapatırdı. İçki içmenin kötü sonuçlarından bahsettiğine göre daha toplumsal bir açıdan yaklaşmayı seçmiş. Toplumsal konulara el atacak ise, sonuçlarına baktığımızda kötü yönetimden dolayı bu hükümet günahkâr mıdır açıklama yapmasını bekliyorum diyanetten.

Neyse biraz çerez hazırlayıp yandaş bir medya seyredip biraz rahatlayalım. Gerginliğe bire bir geliyor tavsiye ederim!

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.