*** “Akıllıca tatlı yemenin sırları”

*** “Akıllıca tatlı yemenin sırları”

ABONE OL
17:36 - 03/07/2009 17:36
*** “Akıllıca tatlı yemenin sırları”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

"Akıllıca tatlı yemenin sırları"

Almanya’da Türk ailelere yönelik olarak "Akıllıca tatlı yemenin sırları" (Clever Naschen) adlı bir bilgilendirme kampanyası başlatıldı

Çikolata ve şeker üreten Mars şirketi ile Türk-Alman Sağlık Vakfı işbirliğiyle başlatılan ve bugün başkent Berlin’de tanıtılan kampanya çerçevesinde, mevcut sağlık bilgilerinin ışığında uzmanlarla birlikte, Türk çocuklarında görülen aşırı kilolara karşı mücadelede ailelerin bilgilendirilmesi hedefleniyor.

Mars şirketinin Almanya müdürü Thomas Bittinger, çikolata ve şeker üreticisi olarak, topluma ve tüketicilere karşı sorumluluk taşıdıklarını, insanların sağlıklı yaşamasına katkıda bulunmak istediklerini belirtti.

Bittinger, çocukların daha hareketli olmaları için öneriler ve bazı yerlerin adreslerini içeren ve Türkçe olarak hazırlanan "Action Kids Berlin" adlı bir kitapçık hazırladıklarını, bunun Berlin’de yaşayan Türk ailelere yönelik olduğunu, yuvalarda ve okullarda bedava dağıtılmasının planlandığını ifade etti. 

 Bu kitapçıkta yer alan bilgilerin, Türk kültürünün özelliklerine dikkat edilerek hazırlandığını belirten Bittinger, bunun bir ilk adım olarak görülmesi gerektiğini ve toplumda var olan bazı kültürel engelleri kaldırmaya yönelik olduğunu söyledi. 

Türk-Alman Sağlık Vakfı Başkanı Yaşar Bilgin de sağlık konularında bilgilendirmenin çok önemli olduğunu belirterek, beslenmeden kaynaklanan kalp rahatsızlıkları ve şeker hastalığının Türklerde daha fazla olduğuna dikkati çekti.

Alışkanlıkların değişmesinin zor olduğunu, göçmenlere yönelik bilgilendirmelerin göçmenlerin dilinde yapılması gerektiğini ifade eden Bilgin, "Sağlık bir insan hakkıdır. Sağlık bir uyum konusu değildir" dedi.

 Kampanyaya destek veren Yeşiller Partisi’nin Federal Meclis Üyesi Ekin Deligöz de çocukların sağlıklı yetişmesinin devletin bir görevi olduğunu, bu konuda velilerin kendi dillerinde bilgilendirilmeleri gerektiğini söyledi.

 Deligöz, değişik araştırmalara göre çocukların ortalama olarak 5 saat boyunca televizyon karşısında oturduğu ve hareket etmediğine işaret ederek, çocukların spor kulüplerine gitmesinin teşvik edilmesi gerektiğini kaydetti.

Tarım ve Tüketicileri Koruma Bakanlığı Müsteşarı Ursula Heinen-Esser, aşırı kilo sorununun 7 ile 10 yaş arası Türk çocukları arasında Alman yaşıtlarına göre daha fazla olduğuna dikkati çekerek, bu konuda aşırı kilolara karşı mücadelede yapılan çalışmalara destek verdiklerini ifade etti.

Kampanya çerçevesinde hazırlanan kitapçık hakkında, "www.akillica-tatlı-yemenin-sirlari.de" adlı internet sitesinden bilgi alınabileceği kaydedildi.

(A.A) Erbil BAŞAY

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.