AKE Asansör  ‘deneyimsiz’ mühendis arıyor

AKE Asansör  ‘deneyimsiz’ mühendis arıyor

ABONE OL
07:31 - 11/11/2020 07:31
AKE Asansör  ‘deneyimsiz’ mühendis arıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyette bulunan AKE Asansör ve Yürüyen Merdiven Üretim Firması, Meslek Edindirme Eğitim Projesi ile üniversiteden yeni mezun deneyimsiz mühendisleri kadrosuna kattı.

AKE Asansör ve Yürüyen Merdiven şirketi, 3 ay önce Meslek Edindirme Projesi (AKE-MEP) başlatarak deneyimsiz mühendisleri iş yaşamına katmak istedi. AKE’nin programına üniversiteden yeni mezun 18 genç deneyimsiz mühendis katıldı. AKE Asansör ve Yürüyen Merdiven firması eğitimlerini tamamlayan 16 mühendis ile iş anlaşması yaptı.

AKE Meslek Edindirme Projesinin tamamlanması nedeniyle firmada tören düzenlendi.

AKE Asansör ve Yürüyen Merdiven firması Genel Müdürü Canan Keskin Gürkan törende yaptığı konuşmada üniversiteden yeni mezun olan ve her iş başvurusunda ‘deneyim’ şartını aşamayan genç mühendislere kapılarını açtıklarını söyledi.

Gürkan,  genç mühendislere 3 aylık eğitim sürecinde 90 saat kaynak, 27 saat talaşlı imalat, 45 saat genel imalat, 6 saat boyahane, 90 saat ürün montajı, 16 saat yalın dönüşüm, 2 saat iş hayatına hazırlık ve kişisel gelişim eğitimi olmak üzere toplam 276 saat teorik ve pratik eğitim verilerek deneyim edinmelerinin sağlandığını söyledi.

AKE’de çalışmaya devam etmek isteyen 16 mühendisle anlaştıklarını anlatan Canan Keskin Gürkan, şöyle devam etti.

‘’ İş ilanlarında genelde ‘deneyimli mühendis’ arıyoruz ibaresi bulunmaktadır. Çoğu genç, meslekte bir adım öne geçmek ve tercih edilen kişi olmak için daha okurken deneyim olanaklarını oluşturmaya çalışıyor. Bizler de bu gelişmelerden yola çıkarak hem mesleğimizi gelecek nesillere sevdirmek hem gençlerimizin geleceklerine hem de ülkemiz istihdamına katkı sağlamak için elimizi taşın altına koymak istedik. Mesleğimizin temelinde mühendislik, ustalık ve teknik beceri var. Amaçlarımızdan biri de sektörümüzde işi mutfağından öğreterek, teknik süreçlere hakim, iş akış süreçlerinde bilgili, iş ilişkileri konusunda görüş kazanmış mühendisler yetiştirmektir.’’

20 mühendis daha alınacak

AKE kadrosuna alınan genç mühendislerin Ar-Ge, asansör, üretim, yürüyen merdiven üretim, kalite, satış sonrası destek bölümlerinde göreve başlayacaklarını anlatan Gürkan, ‘’Projenin ikinci etabı yakın zamanda başlayacak. En az 20 deneyimsiz mühendisi daha kadromuza almak istiyoruz.  Eğitim sonrası genç deneyimsiz mühendisleri istihdam edecek ya da istihdam edilmelerine katkı koymuş olacağız’’ dedi.

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar da iş hayatına yeni atılan, deneyim şartı nedeniyle iş bulmakta zorlanan ve bu nedenle umutsuzluğa kapılan gençlere el uzatan Keskin ailesine ülkenin geleceğine yaptıkları katkılar nedeniyle her türlü övgüyü ve teşekkürü fazlası ile hak ettiğini söyledi. Bahar, şöyle devam etti.

‘’Sorumluluk artık burada çalışacak genç kardeşlerimizdedir. Keskin ailesinin bu fedakarlığına sahip çıkarak, önce firmanın, akabinde sektörün ilerlemesine katkıda bulunmak için her türlü özveriyi göstereceğinize yürekten inanıyorum. Ayrıca Bölgemizde başlattığımız eğitim seferberliğine kendi projeleri ile yeni bir halka ekleyen AKE firmasına ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.