*** Ahlen’de düğün sergisi düzenleniyor

*** Ahlen’de düğün sergisi düzenleniyor

ABONE OL
18:07 - 17/06/2009 18:07
*** Ahlen’de düğün sergisi düzenleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Ahlen’de düğün sergisi düzenleniyor

Almanya’nın Ahlen şehrinde ”Bir kutlama-Bir çok Kültür” adı altında 19 ile 23 Haziran 2009 tarihlerinde şehir lisesinin salonunda istisnai bir düğün sergisi düzenleniyor

Ahlen Entegrasyon ekibi, AWO ve Diakonie’nin girişimiyle gerçekleşen sergide, farklı köken ve kültürlerden bayanlar kendilerinin, akrabalarının ve arkadaş çevrelerindeki insanların düğünlerinden kalan gelinlik, damatlık, fotoğrafları, video kayıtlarını ile daha bir çok özel hediye eşyayı bu sergi çerçevesinde görücüye çıkarıyorlar.

Entegrasyon ekibinden Daniela Noack, ”Kutlamalar, algılamalar ve uygulamalar benzer yada farklıda olsa düğün hemen her kültürde özel bir yeri olan olaydır. Ama benzerliklerin daha çok olduğunu gözlemliyoruz. İşte bu sergide ön planda olan farklılıklarımızı görmek, ortak yanlarımızı tespit etmek, başka kültürlere olan merakı gidermek, diyaloğa girmek ve birlikte olup konuşmaktır” dedi.

Düğün sergisinin hazırlanmasına emeği geçen entegrasyon ekibinden Seda Türkoğlu, Sonja Kochmann , Ludmila Krune, Ergül Aydemir , Daniela Noack ve AWO’dan Günay Arı ile Susanne Sakschewski, insanın hayatındaki en mutlu günlerden birisi olan düğünle ilgili anılarını tazeleneceğine dikkat çekip, serginin ilk günü 19 Haziran 2009, saat 14.00 ile 18.00 arasında önce sadece bayanlar için açık olduğunu belirttiler.

Bayanlar ücretsiz olarak bu sergiyi gezebilecek ve müzik eşliğinde pastalarını da yiyerek birlikte kutlamalara katılabilicekler.

Sergi, 20 Haziran günü erkek bayan tüm vatandaşlara açık tutulacak. 20 ile 21 Haziran günleri ise tüm düğün eşyaları saat 14.00 ile 17.00 arasında, 22 ile ve 23 Haziran günlerinde (Pazartesi-Salı günleri) saat 9.00 – 12.00 arasında sergi ziyaretçilere açık olacak.

Mehmet TANLI – Ahlen – ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.