ADD Nürnberg ve Kuzey Bavyera yeni yöneticilerini seçti

ADD Nürnberg ve Kuzey Bavyera yeni yöneticilerini seçti

ABONE OL
19:27 - 10/05/2022 19:27
ADD Nürnberg ve Kuzey Bavyera yeni yöneticilerini seçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Nürnberg kentinde faaliyet gösteren kısa adı ADDNKB olan Atatürkçü Düşünce Derneği Nürnberg ve Kuzey Bavyera, 2022 Yılı Olağan Genel Kurul toplantısını yaparak yeni yöneticilerini seçti.

Dernek binasında yapılan genel kurulda da Divan Başkanlığını Emekli Öğretmen Mustafa Kök ve Divan sekreterliklerini Funda Arslan ile Zuhal Ateş yaptı. Faaliyet raporunun okunması ve eski yönetimin aklanmasından sonra yapılan seçimde, Ayla Çokbudak, Süleyman Akgün, Esin Çıtlak, Mehmet Alper, Tugçe Önal, Kenzigül Kılıç, Ali Kurtulan ve yedek üye olarak da Akif Yüce ile Zühal Aktaş yeni yöneticiler olarak göreve getirildi. Denetleme kuruluna ise, Aysel Aydın, Hacer Akgün, Hüseyin Çakır getirilirken yedek üye olarak da Ahmet Sıtti ve Bedriye Savaş seçildi.

Seçimden sonra ADDNKBK kurucu Başkanı Ayla Çokbudak ve Başkanlığa yeni seçilen Süleyman Akgün kısa birer konuşma yaptı.

Ayla Çokbudak “Bizler; tarihin yetiştirdiği en büyük devrimci, kurtarıcı ve Türkiye Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan ödün vermeksizin, Atatürk devrimlerine sahip çıkarak, Atatürk devrimlerini gençlerimize aktarmak için mücadele etmekteyiz. Bu uğurda, şehitler vermiş, bedeller ödemiş bir büyük demokratik kitle örgütü olarak çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Süleyman Akgün’de “Köklerimiz, Milli Mücadeleye ve Milli Kongrelere dayanmaktadır. Tek liderimiz, tek önderimiz, tek rehberimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Büyük Önder Atatürk’ün fikirlerini yaymakla görevliyiz. En önemli görevimiz, Atatürk Cumhuriyetini korumak, kollamak ve daha ileri seviyelere yükseltmektir. Ülkemizin sorunlarını çözecek tek reçete, Atatürkçü Düşünceye sahip, Atatürk devrimlerini benimsemiş gençlerimizdir dedi.

Program sonrası müzik öğretmeni Sebahattin Yamen’de, genel kurula katılan üyelere sazı ve sözü ile Türkiye’nin farklı yörelerinden türkü dinletisinde bulundu.

ha-ber.com/İlhan Baba/Nürnberg

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.