ADD Berlin`de Deniz Gezmiş, arkadaşları ve Prof. Dr. Türkan Saylan anıldılar

ADD Berlin`de Deniz Gezmiş, arkadaşları ve Prof. Dr. Türkan Saylan anıldılar

ABONE OL
23:59 - 08/08/2019 23:59
ADD Berlin`de Deniz Gezmiş, arkadaşları ve Prof. Dr. Türkan Saylan anıldılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ölenlerin anısına yapılan1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan toplantıda İlk olarak ADD Berlin Yönetim kurulu üyesi Murtaza Akkuş söz aldı.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Türkiye’nin bağımsızlığı için başlattıkları mücadelelerini ayrıntılı bir şekilde anlatarak, ” Bu gençler 2. Kurtuluş Savaşımızın öncüleridir. ” dedi.

ADD Denetim Kurulu üyesi Bekir Gölpek’te Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın nasıl gençlik önderi olduklarını anlatarak, “Deniz Gezmiş’ ve arkadaşları ne askerimize ne de polisimize silah çekmediler. Onlar Amerikan Emperyalizmine karşı mücadelede en ön saftaydılar” şeklinde konuştu.

Toplantının ikinci bölümünde söz alan ADD Yönetim Kurulu Başkanı Olcay Başeğmez ise Profesör Dr. Türkan Saylan’ı konuklara anlattı.

Ölümünün 10. yılında Prof. Türkan Saylan’ı sonsuz saygıyla andığını belirten Olcay Başeğmez, “Kendisini yakından tanımaktan onur duyduğum Prof. Türkan Saylan önce halkının sağlığı için durmamacasına çalışan bir hekimdi. Yıllarca Doğu Anadolu köylerinde cüzzam (lepra) taraması yaparak bu hastalığın Türkiye’de sonlandırılmasına çalıştı.” dedi.

Prof. Türkan Saylan’ın kurulmasına önayak olduğu ve Başkanlığını yaptığı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin öncelikle kız çocuklarının eğitimine önemli katkılarda bulunduğunu belirterek,” on binlerce kız çocuğunun eğitimini sağladı. ÇYDD bu önemli görevi başarıyla devam ettiriyor” sözleriyle konuşmasını bitirdi.

ha-ber.com/Orhan Önaldı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.