ADD Berlin Olağan Genel Kurulu başarıyla gerçekleşti

ADD Berlin Olağan Genel Kurulu başarıyla gerçekleşti

ABONE OL
13:27 - 14/01/2024 13:27
ADD Berlin Olağan Genel Kurulu başarıyla gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin-Brandenburg Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD Berlin) olağan genel kurulu Berlin Türk Veliler Birliği salonlarında çok sayıda üyenin katılımıyla gerçekleşti.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve tüm devrim şehitlerinin anılarına saygı duruşuyla başlayan genel kurul ardından hep birlikte söylenen İstiklal Marşı’mızla devam etti.

Kazım Aydın (Başkan), Yücel Cengiz (Başkan Yardımcısı) Sevtap Kalyoncu ve Gül Ortaç’tan (Yazmanlar) oluşan divan kurulu üyelerin oybirliğiyle seçildi. Ardından raporların okunmasına geçildi.

ADD Berlin’in Çalışma Raporu’nu ayrıntılı bir şekilde dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Olcay Başeğmez, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yıldönümü kutlamalarımızı elimizden geldiğince gerçekleştiriyoruz. Ancak Berlin’de diğer demokratik kitle örgütlerinin de katılımıyla çok daha büyük etkinlikleri hayata geçirmek dileğindeydik, yıl sonuna değin bu konudaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Başeğmez Hatay-Samandağ ilçesinde Koyunoğlu İlkokulu bahçesinde yaptırdıkları Konteyner Kütüphane’nin çalışmaya başladığını belirterek, “6 Şubat depreminde en büyük travmayı çocuklar yaşadılar. Onların acılarını bir parça da olsa azaltabilmek önemliydi” dedi.

Sayman Ali Kemal Aksoy’un Mali Raporu ayrıntılı bir şekilde anlatmasından sonra söz alan Denetim Kurulu Başkanı Yücel Cengiz denetim kurulu raporunu sundu. Bengü Cengiz’in Disiplin Kurulu raporunu dile getirmesinden sonra üyeler söz alarak kurulların çalışmalarına ilişkin görüşlerini dile getirdiler.

ADD Berlin Yönetim Kurulu üyesi Ali Erdoğmuş, ülkemizin içinde bulunduğu durumu analiz ederek ADD’lerin önümüzdeki dönemde nasıl bir mücadele yöntemi izlemesi gerekli olduğu noktasında görüşlerini paylaştı.

Erdoğmuş özellikle; ülkede sosyal barışın her alanda tehlikeler içerdiğini vurgulayarak, tehlikenin farkında mısınız? sorusunu sordu.

Erdoğmuş daha sonra, “Emperyalizm ve yerli işbirlikçilerinin Gladio-Mafya-Tarikatlarla gerçekleştirdiği koalisyon cumhuriyet devrimlerinin en büyük düşmanı” şeklinde konuşurken, ADD Berlin Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakkı Keskin “Örgütlü mücadeleye hepimiz katkı vermek zorundayız. Ben sadece Berlin ADD’nin değil, Hamburg ADD ve Burhaniye ADD’nin de üyesiyim.” dedi.

Genel Kurula katılan üyelere 24 Ocak’ta Demokrasi ve Devrim Şehitleri Haftası çerçevesinde ADD kurucu Genel Başkanı Prof. Muammer Aksoy ve gazeteci Uğur Mumcu’yu Cumhuriyet Gazetesi yazarı Zülal Kalkandelen’le anacaklarını anımsatan Olcay Başeğmez, ev sahibi Türk-Alman VelilerBirliği Başkanı Turgut Hüner’e ve yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ederek, “Elbette ki bizlere her etkinliğimizde destek veren duayen gazeteci/haberci Hüseyin İşlek’in gönlümüzdeki yeri apayrı. Hepiniz sağ olun, var olun, hepiniz her yaştan Mustafa Kemal’in askerleri olun” sözleriyle genel kurulu kapattı. Kaynak: Berlin SES

ha-ber.com/Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.