AÇLIĞA KARŞI SABIR, NAZARA KARŞI KURŞUN!

ABONE OL
11:26 - 23/10/2020 11:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Müminin görevi varlıkta şımarmamak, yoklukta sabretmektir” diyor.

Birincisi varlıkta şımarmayacaksın. Yani parana gösterilen saygıyı şahsına zannedip yersiz ve aşırı davranmayacaksın demek istiyor!

Varlık sadece para ile olmaz. Mevki de bir varlıktır. Makam da bir varlıktır. Koltuğa güvenip vatandaşa diklenmekte yanlıştır bence. Babası makam sahibi diye milyarlık olup şımaran bebelerden de bahsetseydi keşke. Cemaat liderinin elini öpmekte, yan yana resim çekinmekte bir varlıktı bu ülkede. Siyasetçilerin yalakaları bile “ben kimim biliyor musunuz “diye dolaşıyordu ortalıkta. Keşke güç sahibi siyasetçileri de uyarsaydı aynı konuşmasında.

Mümin varlıkta şımarmaz, çünkü Mümin şımaracak kadar varlıklı olamaz!

İşte ilgili Ayet; “sana neyi infak edeceklerini de soruyorlar. De ki: Helal kazancınızın size ve bakmakla yükümlü olduklarınıza yeterli olanından artanını verin.”

Ayet gayet açık, artanı dağıtın diyor. Hiçbir insanın bu iş hoşuna gitmez. Artanı dağıtmaz. Kendine ve bakmakla yükümlü olduklarına harcayıp kazançlarından artanı dağıtan var ise lafım onlara değil üzerlerine alınmasınlar.

Varlıkta şımarma, yoklukta sabret dedi ya AKP başkanı Erdoğan, şimdide sabır kısmına gelelim.

Virüs salgını için de aynı açıklamayı yapmıştı, “Sabır ve dua ile bu süreci aşacağımıza inanıyorum”

“Devletten bir şey bekleme” demek gibi bir şey oluyor. Sabır ve dua ile süreç aşılmaz…Çok çalışacaksın, aşıyı bulacaksın. Sadece sabır ve dua demek bilimden uzaklaştırır farkında olmadan.

AKP genel başkanı Erdoğan “Hangi ülkede üretilirse üretilsin, kullanıma hazır hale getirilecek aşılar, insanlığın ortak istifadesine sunulmalıdır” dedi.

Adamlar çalışsın, emek harcasın sonrada aşıyı herkese dağıtsın he mi? “Gavur “bilim ve teknoloji peşinde aşıyı bulacak, sabır ve dua edenlere verecek. Duayı gelişmiş ülkelere mi edeceğiz bu işin sonunda.

Allah sabır ister kullarından. Karşılığında cennet vaat eder. Kul kuldan sabır istemez. Çözüm üretir! Hizmet verecek, sorun çözecek mevkide olanların “sabır “demesi olmaz.

Sosyal devlet olacaksın. Fakire sabret demeyeceksin, maaş bağlayacaksın. Aç varsa doyuracaksın. Oy alıp başa gelmişsiniz, çalışın düzeltin ülkeyi. Yardım kampanyası ile ülke yönetilmez. Güçlü devlet dua ile olmaz. Askıda ekmek değil, askıda çalışabilecek iş olunca memleket düzelir.

Borcu olmayacak devletin, topladığı vergileri göçmenlere harcamayacak. 8 milyona yakın göçmeni benim param ile besleyip te, bana sabır et demeyecek yönetenler. Göçmenlere kendi ülkeleri sınırları içinde yardım yapılmalı ve ülkelerde savaş çıkmasının önü engellenmelidir. Hiçbir ülkenin muhalif güçleri desteklenmemelidir. Demokratik ortamlarda seçimler yapılması için hükümetlere baskı kurmak en barışçıl çözümdür.

Suriyeli sabır ve dua bilmediği için mi ülkesini terk etti, biraz düşünmek lazım bence.

Hükümet fakirliği ortadan kaldırırsa başarılıdır. Sabret demek, 20 senedir senin derdine derman olamadım demekten başka bir anlama gelmez!

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.