Acil Durum İlanında Gözler Senato’da

Acil Durum İlanında Gözler Senato’da

ABONE OL
08:33 - 08/03/2019 08:33
Acil Durum İlanında Gözler Senato’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

WASHINGTON — 

Temsilciler Meclisi’nde reddedilen Başkan Donald Trump’ın sınıra duvar inşa etmek amacıyla acil durum ilanı, Senato onaylamazsa ikinci kez reddedilebilir. Kararın Senato’dan geçmesi halindeyse Başkan’ın vetosuyla karşılaşmasına kesin gözüyle bakılıyor.Başkan Trump, Amerika- Meksika sınırına duvar örme konusunda kararlı.

“Uyuşturucu, suçlular ve insanlar tarafından işgal altındayız ve bunu durdurmak zorundayız” diyen Başkan’ın bu isteği partilerüstü bir kararla Senato tarafından reddedilecek gibi görünüyor.

Kongre, Trump’ın örmek istediği fiziki sınır duvarı bütçesinin sadece küçük bir kısmını onlayladı. Ancak Başkan, Ulusal Acil Durum ilan ederek Kongre’nin kararını bir bakıma geçersiz kılmayı hedefliyor. Böylece çoğunluğu ordu bütçesinden olmak üzere milyarlarca doları duvar inşası için kullanmayı amaçlıyor.

Bazı Cumhuriyetçiler duvar projesine gönülden destek veriyor. Bazı Demokratlar ve Cumhuriyetçiler’e göreyse Trump’ın acil durum ilanı Amerikan anayasasına ters düşüyor ve tehlikeli bir örnek oluşturuyor.

Senato ret kararını bu ay oylayacak. Eğer karar reddedilirse Trump’ın bunu veto etme hakkı var.

Son olarak da ulusal acil durum kararı konusundaki kararın federal mahkemeye taşınması mümkün.

Bu noktada mahkemenin bakacağı noktalar; Kongre’nin duvar bütçesini onaylamamaktaki niyeti ve başkanın kararını engelleme konusundaki girişim olacak.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.