Abramoviç Zehirlendi mi?

Abramoviç Zehirlendi mi?

ABONE OL
16:35 - 29/03/2022 16:35
Abramoviç Zehirlendi mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rus oligark ve işadamı Roman Abramoviç ile iki Ukraynalı müzakerecinin bu ay Kiev’de yapılan müzakereler sonrası zehirlendikleri iddia edildi.

Wall Street Journal (WSJ) ve araştırmacı gazetecilik yapan Bellingcat’e göre, Abramoviç ve Ukrayna müzakere ekibinden iki üst düzey yetkili göz yanması ve sulanması, deri soyulması gibi zehirlenme belirtileri gösterdiler.

Ancak Ukraynalı yetkililer iddiaları doğrulamadı. Ukraynalı müzakereci Mykhailo Podolyak, “Bir çok spekülasyon ve çeşitli komplo teorileri var” dedi. Bir diğer müzakereci Rustem Umerov da, insanları doğrulanmamış bilgilere inanmamaya çağırdı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba da, “herkesin sansasyona aç olduğunu” söylese de, “Rusya ile müzakere edecek herkese hiçbir şey yiyip içmemelerini ve tercihen yüzeylere dokunmamalarını tavsiye ediyorum” dedi.

ABD’li bir yetkili ise, Abramoviç ve müzakerecilerin hastalanmasının ardında “çevresel” bir etken olduğu yönünde istihbarat bilgisi bulunduğunu dile getirdi.

WSJ olaydan sonra Abramoviç ve aralarında Kırım Tatarı Umerov’un da bulunduğu kişilerin iyileştiğini aktardı. Reuters’a konuşan bir yetkili ise zehirlenme olayını doğruladı, ancak bunun Abramoviç’i çalışmaktan alıkoymadığını dile getirdi.

“Çikolata ve su tükettiler”

Bellingcat araştırma gazetecilik sitesi ise, olayı inceleyen uzmanların, zehirlenmeye “tanımlanmamış bir kimyasal maddenin” neden olmuş olabileceği sonucuna vardığını bildirdi.

Uzmanlara atıfta bulunan Bellingcat, “kullanılan zehirin dozunun ve türünün hayati tehlike oluşturacak miktarda olmadığı ve büyük olasılıkla kalıcı hasara yol açmak yerine mağdurları korkutmayı amaçladığı” yorumuna yer verdi.

Bellingcat, semptomları yaşayan üç adamın olaydan önce sadece su ve çikolata tükettiklerini, bu maddelerin aynısını tüketen ekibin dördüncü üyesinde ise belirti yaşanmadığını aktardı.

Abramoviç’in, Ukrayna’nın Rusya ile yürütülen müzakerelere katılma talebini kabul ettiği basına yansımıştı.

55 yaşındaki Roman Abramoviç, Rusya’nın Ukrayna saldırısı ardından Batı tarafından yaptırımlar uygulanan ve varlıklarına el konulmak için harekete geçilen Rus oligarklar arasında yer alıyor.

İngiltere’nin bazı Rus oligarklara yönelik yaptırımlarının ardından Abramoviç, sahibi olduğu Chelsea futbol kulübünü de satma kararı almıştı.

VOA tarafından geçilen Abramoviç Zehirlendi mi? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Abramoviç Zehirlendi mi? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Abramoviç Zehirlendi mi? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.