“Abramoviç, Türkiye’de Yatırım Fırsatlarını Araştırıyor”

“Abramoviç, Türkiye’de Yatırım Fırsatlarını Araştırıyor”

ABONE OL
12:50 - 23/03/2022 12:50
“Abramoviç, Türkiye’de Yatırım Fırsatlarını Araştırıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rus oligark ve işadamı Roman Abramoviç’e ait ikinci yatın da Türkiye sahillerine demirlediği ve Abramoviç’in Türkiye’ye yatırım fırsatlarını araştırdığı iddia ediliyor.

Deniz trafiği verilerine göre, 162,5 metre uzunluğundaki Bermuda bandıralı “Eclipse” isimli süper lüks yat, dün Marmaris’e demirledi.

Yatta iki helikopter pisti, dokuz güverte, bir yüzme havuzu ve yerleşik füze savunma sistemleri bulunduğuna dikkati çeken Reuters haber ajansı, “Ankara’da bir kaynak, Abramoviç’le yakın zamanda yapılan görüşmelerde, Abramoviç ve diğer zengin Rusların, başka yerlerdeki yaptırımlar göz önüne alındığında Türkiye’de yatırım fırsatlarını araştırdıklarını söyledi” ifadelerine yer verdi.

Aynı kaynak “Abramoviç biraz iş yapmak istiyor ve bazı varlıklar satın alabilir” dedi.

Ankara’daki bir başka kaynağın da Türkiye’nin şu anda Rusya’ya uygulanan yaptırımlara katılmayı düşünmediğini ve zengin Rusların, varlık satın almalarını ve yatırım yapmalarını beklediğini söyledi. İsmini vermeyen kaynak, “Oligarkların parasının Türkiye’ye getirilmesi gibi konularda hassas davranıyoruz” dedi.

“Türkiye zor durumda kalabilir”

Bu arada, önceki gün Bodrum’a demirleyen Abramoviç’in bir diğer yatı “Solaris” önüne küçük bir botla gelen Ukraynalılar, bota astıkları “Savaşa Hayır” bayrağıyla protesto yaptılar.

Abramoviç’in her biri yaklaşık 600 milyon dolar olan iki yatını, Türkiye’ye demirlemesiyle, Rus oligarkın yaklaşık 1,2 milyar dolarlık servetini Türkiye’ye getirmiş olması dikkatleri çekti.

CHP milletvekili Utku Çakırözer Reuters’a yaptığı açıklamada, “Avrupa ülkelerinde ambargo uygulanan yatların, Türk marinalarına demirlemesi Türkiye’yi uluslararası arenada zor durumda bırakabilir” dedi.

55 yaşındaki Roman Abramoviç, Rusya’nın Ukrayna saldırısı ardından Batı tarafından yaptırımlar uygulanan ve varlıklarına el konulmak için harekete geçilen Rus oligarklar arasında yer alıyor.

İngiltere’nin bazı Rus oligarklara yönelik yaptırımlarının ardından, Abramoviç, sahibi olduğu Chelsea futbol kulübünü de satma kararı almıştı.

VOA tarafından geçilen “Abramoviç, Türkiye’de Yatırım Fırsatlarını Araştırıyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Abramoviç, Türkiye’de Yatırım Fırsatlarını Araştırıyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Abramoviç, Türkiye’de Yatırım Fırsatlarını Araştırıyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.